Linnerud sjanseløs i semifinalen i Barcelona

Tord Linnerud måtte se helgas VM-runde i rallycross i Canada fra tribunen. Arkivbilde

Tord Linnerud måtte se helgas VM-runde i rallycross i Canada fra tribunen. Arkivbilde

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

BARCELONA: Tord Linnerud kvalifiserte seg til semifinale under VM-runden i rallycross i Barcelona – men der ble det bråstopp.

DEL

Gjøvik-karen kjørte to jevne omganger og lå på tiendeplass etter første dag. I søndagens første omgang tok Linnerud teten og hadde full kontroll i sitt heat, helt til han slakket av da han passerte mållinja én runde for tidlig. Det holdt på å koste ham semifinaleplassen.

Han ble nummer 19 i den tredje omgangen og 22 i den fjerde. Det holdt akkurat til semifinaleplass – som tolvte og sistemann – med tre poengs margin.

Der ble det imidlertid bråstopp. Linnerud endte sist i sin semifinale, som ble vunnet av teamkompisen i Volkswagen Team Sweden, Johan Kristiffersson, foran Petter Solberg.

Petter Solberg styrer mot VM-tittelen etter at han vant finalen i Spania søndag, foran nettopp Kristoffersson, som kjørte glimrende i hele helga.

Selv var Solberg mest opptatt av jobben teamet hadde gjort.

Seieren var Solbergs tredje for sesongen. Han jublet hemningsløst etter at seieren var sikret og kysset asfalten i Barcelona.

– Dette var helt sjukt. Det var så utrolig spennende. Dette var et veldig viktig løp, det å vinne her var helt rått. Jeg er så takknemlig, sier Solberg til NTB.

40-åringen hadde sine problemer underveis i helgen, men kom seg likevel til semifinale. Viktigst var mekanikerne etter det tredje heatet hvor Solberg traff en høyball.

– Jeg skal love deg at de jobbet hardt da. Teamet har jobbet døgnet rundt, sier Solberg.

Han hadde ikke vunnet siden den fjerde VM-runden i England i pinsen.

Klar ledelse

Solberg tok starten til tross for at han bare startet i fjerdesporet. Han fikk raskt 20 meter til VM-toer Timmy Hansen.

– Jeg gikk på innsiden og fikk en knallstart, forteller Solberg.

Hansen, som hadde knepet inn seks poeng på Solberg fram til finalen, ble nummer tre. Der fikk Solberg åtte poeng, Hansen fire. Dermed knep svensken bare inn to poeng i sammendraget.

Solberg leder med 35 poeng når tre VM-runder gjenstår.

– Hvis jeg ikke hadde kommet meg til semifinale hadde jeg mistet både seks og åtte poeng, så ingenting er avgjort. Jeg skal jobbe på, men først er det feiring. Seier er seier, jubler føreren.

Rustad økte luken

Tommy Rustad styrer mot EM-tittelen. Hakadølen vant finalen søndag, mens hovedrivalen i sammendraget, Jerome Grosset-Janin, stoppet tidlig. Nå leder Rustad med 15 poeng i sammendraget når én EM-runde gjenstår.

– Det føles så godt. Bilen har fungert veldig bra i helgen. Takk til alle i teamet, sa Rustad til Viasat. (NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags