Rally-finalen gikk ikke helt som planlagt for Petter

TOTALVRAK: Bilen til Petter Kristiansen fikk store skader både i front og bak etter det dramatiske rundkastet i Rally Telemark.

TOTALVRAK: Bilen til Petter Kristiansen fikk store skader både i front og bak etter det dramatiske rundkastet i Rally Telemark. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Både Petter Kristiansen og kartleseren ble sendt til sykehus etter en voldsom rundvelt i Rally Telemark lørdag.

– Det gikk heldigvis bra med oss begge. Jeg ble på sykehuset natta over til observasjon, siden det var mistanke om hjernerystelse. Utover det fikk jeg ikke en skramme.

Kartleser Ole Kristian Brennum fikk påvist kompresjonsbrudd i ryggen, men det vil ifølge Petter Kristiansen lege seg uten varige mén.

Landet på taket

Rallyføreren fra Kolbu lå veldig godt an i Rally Telemark da uhellet var ute på SS7 mellom Notodden og Kongsberg.

– Vi hadde kjørt på veien tidligere, men på en bakketopp mistet vi veigrepet. Da vi landet skar bilen ut, tok av på en bergknaus og gjorde en salto før den landet på taket og deretter rullet rundt, slik at vi til slutt sto på hjula i veibanen, forteller Kristiansen om den dramatiske rundvelten.

Brann i motoren

Dramatikk oppsto også rett etter rundvelten.

– Jeg kom meg ut stort sett med en gang, men det gjorde ikke kartleseren. Døra var i klem, og det var litt kritisk da det også begynte å brenne i motoren, men denne fikk jeg slukket raskt.

Etterpå bar det i vei med ambulanse til Drammen sykehus, hvor både Kristiansen og Brennum gjennomgikk en rutinesjekk og ble liggende til søndag for observasjon.

Verre gikk det med bilen, som Petter Kristiansen karakteriserer som mer eller mindre totalvrak.

– Nå kan jeg i alle fall skrinlegge turen til Sveits seinere i oktober.

Ekstra bittert

– Det er slik som skjer, sier kolbuingen om hendelsen, men ekstra bittert var det ettersom han lå veldig bra an i sammendraget i Rally Telemark.

– Jeg lå på tredjeplass, bare sekunder etter de to foran. Det kunne med andre ord blitt en riktig så bra plassering.

Beste lokale ekvipasje i rallyet ble Morten Bredesen og Petter Bredesen fra NMK Hadeland på åttendeplass. De var 3 minutter og 5 sekunder bak vinnerne Trond Sveinsvoll og Otto Øverstad fra KNA Stavanger.

I NM-sammendraget (etter sju runder) ble det til slutt tredjeplass til Geir Helge Frøslid fra NMK Fluberg i klassen 4WD utrimmede biler. Her vant Anders Grøndal fra NAF Motorsport Asker & Bærum.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags