Gå til sidens hovedinnhold

Planlegger nytt stadion

Artikkelen er over 18 år gammel

Øystre Slidre Idrettslag har planene klare for et flunkende nytt skiskytterstadion. Leder for Beitosprinten og skigruppa i idrettslaget, Lars Rotevatn, understreker at planene foreløpig er på idestadiet og at finansieringen ikke er på plass. Men drømmen er å legge sesongåpningen for skiskytterne i kombinasjon med Beitosprinten.

- Som arrangør av Beitosprinten, ønsker vi flere bein å stå på. Vi har ingen garantier for hvor lenge vi får beholde åpningsrennet i langrenn, og derfor har vi begynt å se på denne saken, forteller Rotevatn.
Lederen i idrettslaget presiserer at prosjektet ikke på noen som helst måte er i boks. Ifølge Rotevatn er det mye som må gjøres før man eventuelt kan stikke spaden i jorda og utvide det eksisterende stadionområdet på Beitostølen.

Positiv respons
Øystre Slidre Idrettslag har imidlertid luftet planene både innad i skiskyttermiljøet og overfor NRK. Tilbakemeldingene er ifølge Rotevatn positive.
- Både fra skiskytterhold og tildels NRK-hold har man antydet å vurdere åpningsrenn også for skiskyting knyttet opp mot Beitosprinten. Situasjonen per i dag er at vi har et skianlegg som holder internasjonale mål, men vi mangler et standplassområde for skiskyting. Men dette koster det penger å bygge, løselig antatt rundt en million kroner som vil være et urimelig løft for idrettslaget, påpeker Rotevatn.
Idrettslaget har allerede planer for en storstilt utbygging av anlegget på Storefoss det kommende året. Også dette er et millionprosjekt, som idrettslaget har fått spillemidler for å realisere.
- Jeg vil på det sterkeste understreke at prosjektet på Beitostølen ikke skal fortrenge utbyggingen på Storefoss. Der er vi klinkende klare, forsikrer Lars Rotevatn.

Reiselivet avgjør
Dermed frir Lars Rotevatn til reiselivet og turistnæringen på Beitostølen for å realisere prosjektet. Det er langt på vei de som avgjør hvorvidt dette blir noe av.
- Næringslivet her på Beitostølen har for oss i idrettslaget vært en verdifull samarbeidspartner som i mange sammenhenger har bidratt sterkt. Nå må reiselivet på ny kjenne sin besøkelsestid. For det er veldig vanskelig å se muligheter for å realisere dette de nærmeste to-tre årene uten at næringslivet kommer på banen og involverer seg, hevder Rotevatn som så vidt har luftet prosjektet overfor både kommunen og representanter for turistnæringen og reiselivsbransjen på Beitostølen.
- De foreløpige tilbakemeldingene er så positive at vi har valgt å gå et skritt videre med våre ideer og planer, tilføyer han.

Fremtidas idrett
Lars Rotevatn legger ikke skjul på at det er skiskyttersportens popularitet som har fått Øystre Slidre Idrettslag til å lukte på dette prosjektet.
- Poenget er at skiskyting er mye mer populært enn langrenn i store vintersportnasjoner som Tyskland og Østerrike. Derfor føler vi at det er riktig å satse på skiskyting, sier Rotevatn.
Idrettslaget har vært i uformell kontakt både mot NRK og skiskytterforbundet, representert ved sportssjef Roar Nilsen fra Skrautvål. Begge har ifølge Rotevatn gitt positive tilbakemeldinger på de framlagte ideer, og Lars Rotevatn mener prosjektet kan la seg realisere i løpet av et år.
- Det er veldig optimistisk antydet og forutsetter at finansieringen ordnes i løpet av vinteren. Hvis det lar seg gjøre, er det imidlertid ingenting i veien for at vi kan stikke spaden i jorda når tælen går til våren og ha anlegget klart til neste vinter, avslutter Lars Rotevatn.