Gå til sidens hovedinnhold

Toten-Troll debuterte i verdens største o-stafett

Artikkelen er over 3 år gammel

Sju mann fra OL Toten-Troll gjennomførte i helga verdens største orienteringsstafett til 367. plass blant 1890 lag utenfor Lahti i Finland.

Jukolan Viesti er den mest prestisjetunge orienteringsstafetten å vinne for elitelagene, men samtidig er det en enorm mosjons- og massemønstring.

Med cirka 20.000 løpere og 10.000 supportere hadde arrangørene bygd opp en liten «by på skauen» med butikker, matserveringer, saunaer, musikkscene og storbildeskjermer der tilskuerne kunne følge utviklingen i stafetten live.

Årets stafett foregikk i krevende dødisgropterreng rett utenfor Lahti. 1600 damelag med fire løpere og 1890 herrelag med sju løpere deltok. Damene løp på dagtid lørdag, mens herrestafetten startet ved solnedgang lørdag kveld og pågikk fram til søndag morgen.

OL Toten-Trolls stafettlag besto av stort sett debutanter med en snittalder på 42 år. «Veteran» i laget var Erlend Slokvik som har deltatt 25 ganger før for annen klubb. Ellers – foruten en som hadde deltatt en gang tidligere – var alle debutanter.
– Laget løp inn til en hederlig 367. plass. Målet var å komme blant de første 500, så det klarte vi med god margin. Det var flere lag fra Innlandet, men alle kom lenger ned på listene enn Toten-Troll, forteller Nils Harald Staff i OL Toten-Troll.
– Laget stilte med startnummer 1361, og det gjorde at vi på fellesstarten hadde 1360 lag foran oss på startstreken som måtte passeres for å komme forover i køen, tilføyer han.

Kommentarer til denne saken