Tok sølv i Hovedløpet

Kristine Kravdal og Lars Lien tok hver sin sølvmedalje i Hovedløpet i orientering. Foto: Privat

Kristine Kravdal og Lars Lien tok hver sin sølvmedalje i Hovedløpet i orientering. Foto: Privat

Artikkelen er over 1 år gammel

Kristine Kravdal og Lars Lien løp begge inn til sølv på langdistansen i Hovedløpet i orientering i Kristiansand lørdag.

DEL

Kristine Kravdal tok sølv i eldste jenteklasse D16, mens Lars Lien fikk medalje av samme valør i yngste gutteklasse H14. Begge løper for Gjø-Vard o-lag.

- Dette var virkelig en opptur etter en tung sesong så langt, sa Kravdal etter løpet.

- Det var litt overraskende og veldig gøy, supplerte klubbkamerat Lars Lien.

Mye syk i vinter

Kristine Kravdal tok gull på samme distanse i fjorårets Hovedløp, men har slitt både med sykdom og teknikken i år. Selv om det var langt fram til suverene Åsne Haavengen fra Kongsberg, gjorde ungjenta et løp med minimalt tidstap og tok en fortjent sølvmedalje i det krevende terrenget på Sørlandet.

Kristine på full fart mot sølv på langdistansen i Hovedløpet i orientering.

Kristine på full fart mot sølv på langdistansen i Hovedløpet i orientering.

- Formen er ikke helt på topp etter sykdommen i vinter. Jeg har også bommet mer enn vanlig tidligere i sommer, så målet før Hovedløpet var å ikke bomme. Det klarte jeg og er veldig fornøyd med at det holdt til sølv, forteller Kristine Kravdal.

Lars Lien har i hele sommer vist at han er blant landets beste 14-åringer. Tidligere i sesongen vant han Unionsmatchen – en konkurranse mellom norske og svenske kretser. Lørdag måtte han bare se seg slått av Christian Fredrik Borg fra Koll i Oslo.

Bom mot slutten

- Han startet på nummeret foran meg, og jeg så ryggen hans inn mot en av de siste postene. Men da gjorde jeg en miss både inn og ut av posten. Det kostet meg kanskje et minutt, men uansett er jeg veldig godt fornøyd med en medalje. Den skal få en fin plass på veggen når jeg kommer hjem, forsikrer Lars Lien.

Søndag sto sprint på programmet i mer urbane omgivelser i Kristiansand. Da ble plasseringene noe mer beskjedne for duoen fra Gjø-Vard - 13. plass til begge.

- Jeg synes det var ei lett løype med mye løping. Jeg bommet ikke, men er ikke sterk nok fysisk og løpsmessig til noe bedre enda, forteller Kristine Kravdal.

- Jeg lå godt an i starten, men bommet mot slutten, forteller Lars Lien.

Gode plasseringer

Klubbkompisene Emma Visted-Hansen i D14 og Annar Erlien Solerød i H14 ble for øvrig henholdsvis nummer 16 og 23 på lørdagens langdistanse. På sprinten løp førstnevnte inn til en fin 17. plass, mens Solerød også da ble nummer 23.

Astrid Rognstad i D15 og Berthe Teslo i D16 - begge fra Hadeland - fikk helholdsvis plasseringene 36 og 46 på langdistansen, og 48 og 50 på sprinten. I tillegg ble det 78. plass til Sigurd Kvamme fra Toten-Troll på langdistansen i H16, og 50. plass på sprinten.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags