Nå topper vi medaljestatistikken!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerNok en god OL-helg er over, og 3 gull, 1 sølv og 3 bronsemedaljer ble beholdningen. Men likevel ligger vi litt dårlig an i forhold til mitt gulltips før OL, når vi er halvveis i mesterskapet. Jeg har tippet 19 gull, og så langt har vi ni gull, ni sølv og sju bronser, men vi topper likevel medaljestatistikken med like mange gull som Tyskland, som har færre sølv og bronser.

Noen ganger er man kanskje litt for optimistiske med tanke på medaljer, men med 25 medaljer kommer vi nok til å nå målet som er satt, 30 medaljer og 10 av dem gull.

Vi tok gullmedaljen i begge langrennsstafettene, etter en solid avslutning av løpet, både av Bjørgen og Klæbo, som kvittet seg med henholdsvis Sverige og Olympiske Atleter fra Russland. Når i tillegg Øystein Bråten endelig sikrer Norge et gull i slopestyle, etter å ha vært nære, både i snowboard og fristil.

I tillegg har Henrik Kristoffersen tatt sølv i storslalåm for menn, bare bak den østerrikske storfavoritten Marcel Hirscher, og bronsemedaljer til Tiril Eckhoff på kvinnenes fellesstart i skiskyting, Robert Johansson i hoppernes storbakkerenn, og til Emil Hegle Svendsen på herrenes fellesstart i skiskyting.

Vi hadde medaljesjanser med Johanne Killi og Tiril Sjaastad Christiansen i slopestyle for kvinner, og noen håpet også at Ragnhild Mowinckel skulle følge opp sin sølvmedalje i storslalåm med en ny medalje i super-G. For Killi og Christiansen sin del var de i uheldige i sin finale, og ble henholdsvis nummer fem og ni.

Mowinckel holdt godt følge med de aller beste i øverst i løypa i super-G, men har fortsatt en liten vei å gå i fartsdisiplinene. Hun endte til slutt på 13. plass.

I dag skal Håvard Lorentzen starte sitt OL på 500 meter, hvor han jakter på medalje. Har absolutt medaljesjanser, men tror sjansene hans er enda større på 1000 meteren senere i mesterskapet. I tillegg skal Silje Norendal prøve å ta seg til finalen i kvinnenes big air konkurranse. Her er hun absolutt også en medaljekandidat, som i slopestyle-konkurransen. Men først må hun altså ta seg til finalen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags