For en norsk jubeldag!

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerEndelig har vi gull i utfor, det gullet vi har ventet på så lenge, den kanskje aller største av alle OL-øvelsene – etter min mening. Og for en eksplosjon av en konkurranse det ble, med ikke bare gull, men norsk dobbeltseier. Aksel Lund Svindal tok gullet foran Kjetil Jansrud. og sveitsiske Beat Feuz.

Av og til er det bare all right å stå opp halv fire på natta. Og som om ikke det er nok, følger Ragnhild Mowinckel opp med en sølvmedalje i storslalåm, bare slått av amerikanske Mikaela Shiffrin, etter å ha kjørt seg opp fra en fjerdeplass i første omgang. I første omgang kjørte dessverre vår lokale deltaker, Maren Skjøld, ut.

Når i tillegg Ragnhild Haga smeller til med gull, foran den svenske storfavoritten Charlotte Kalla, mens Marit Bjørgen og finske Krista Pärmäkoski på delt bronsen. I skiskyting ble det dessverre mye bom for kvinnene, som dermed havnet et stykke ned på resultatlisten. Men for menn derimot gikk det derimot mye bedre, gull til Johannes Thingnes Bø. For et langrenn Bø gjorde, med to tilleggsminutter.

Og dagen ble faktisk også historisk. Tre gull, to sølv og en bronse, det er den beste OL-dagen vi har hatt noensinne. 25. februar 1994 fikk vi to gull, to sølv og en bronse, men den rekorden ble i går slått.

Onsdag var våre norske gullhåp i kombinert, Jørgen Graabak og Jan Schmid, uheldige med forholdene i hoppbakken, og vi måtte sette vår lit til 20-årige Jarl-Magnus Riber, som gikk inn til en 4. plass.

Fredag skal kvinnene kjøre sin slalåm, der Nina Haver Løseth skal prøve å følge opp gårsdagens medalje til Mowinckel, mens alpingutta skal kjøre super-G, og må nok regnes som storfavoritter til å sikre seg et nytt gull.

I langrenn skal gutta ut på sin 15 km fri, med Krüger, Holund og Sundby som norske medaljekandidater, sammen med sveitsiske Dario Cologna og franske Maurice Manificat.

Norge skal også spille sin andre OL-kamp mot Finland, og i hopp er det kvalifisering til stor bakke rennet for menn.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags