Endelig uthvilt – og enda en ny gulldag

Hoppende glade gullgutter etter seieren i lagkonkurransen; fra venstre: Robert Johansson Johann André Forfang, Andreas Stjernen og Daniel André Tande.

Hoppende glade gullgutter etter seieren i lagkonkurransen; fra venstre: Robert Johansson Johann André Forfang, Andreas Stjernen og Daniel André Tande. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mandag var det få norske øvelser på natta og morgenen, så endelig ble det tid til å sove ut litt. I dag sto jeg opp først fem på ni. Også blir det jo litt ekstra tid til tur og trening av hunden.

Det hjelper på med hund, som må ut, for å få litt avbrekk fra OL, og det er vel ikke alle øvelser som er like interessante, så det gjelder å prioritere. Men gullfangsten tok seg virkelig opp i løpet av formiddagen.

I kvinnenes big air skulle Silje Norendal prøve å kvalifisere seg til fredagens finale. Det var ikke perfekte triks Norendal satte i sine to hopp, men hun ble likevel nummer 10 i kvaliken, og er klar for finalen.

Endelig har vi fått en olympisk mester på 500 meter igjen, for første gang på 70 år. Og for et vanvittig rått løp av Håvard Holmefjord Lorentzen. Jeg fryktet at starten hans kom til å bli litt i tregeste laget, men han imponerer og går første 100 meterne på 9,7.

Og ikke nok med at han startet bra, han gikk helt glimrende løpet igjennom, og satte til slutt inn til ny olympisk rekord på 34,41. Dette var det ingen av de fire siste løperne som kunne straffe, og han sikret Bergen sitt første gull i vinterolympiaden noensinne.

I laghopp ble det et ventet, men likevel strålende gull. Det blir det første gullet i laghopp, siden øvelsen kom på programmet i 1988.

I dag skal curlingguttas skjebne avgjøres, etter en svak start på OL har vi kommet oss veldig bra utover, og har mulighet til å komme oss til semifinalen, men da må vi slå Storbritannia i natt.

Skiskytterne våre skal også gå mixedstafett, og vi er en av de norske favorittene sammen med Tyskland, Frankrike, Sverige og Tsjekkia.

Samtidig skal våre kombinertgutter ut i sin individuelle konkurranse i storbakken, som skal avsluttes med 10 km langrenn. Her har vi også medaljekandidater i Jan Schmid og Jørgen Graabak.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags