n' Arne på besøk i jubileumspodcast om Raufoss Fotball

Arne Halvorsrud (t.h) og Knut Befring har laget jubileumspodcast om 100-åringen Raufoss idrettslag.

Arne Halvorsrud (t.h) og Knut Befring har laget jubileumspodcast om 100-åringen Raufoss idrettslag. Foto:

Få mennesker kan Raufoss-historien bedre enn Arne Halvorsrud. I denne podcasten snakker snakker vi om historien, de muntre historier du kanskje ikke har hørt, om rivaliseringen med Gjøvik-Lyn og ikke minst om opprykkstriden i 2. divisjon.

DEL

Arne Halvorsrud har fulgt Raufoss-fotballen på nært hold siden storhetstiden på 1950-tallet. Han har vært speaker i årtier, og kan de fleste lagoppstillinger de siste 60 årene.

Søndag sitter han på sin faste plass på tribunen når Raufoss møter Asker i jubileumskampen som markerer idrettslagets 100 årige historie.

- Vi kunne pratet en hel dag om dette, sier han og smiler.

Fakta og gode historier avløser hverandre når Halvorsrud blir varm i trøya om favorittemaet sitt. Han beskriver Knut Dahlen, Svein Grøndalen, Bente Nordby og mange andre profiler. Han forteller om utviklingen fra da flere hundre mennesker møtte opp foran telegrafen på Raufoss for å få telefonrapporter om hvordan det hadde gått i bortekampene til dagens teknologi. Halvorsrud snakker også om hvordan Bjørnar Ottesen styrte offsidelinja på 70-tallet og serverer muntre historier til linjemennene.

Halvorsrud har også en klar oppfatning av hvordan det går i serieinnspurten i årets serie. Det er interessant teori. Mot slutten av podcasten forteller han også om rivaliseringen mellom Raufoss og Gjøvik-Lyn og hvordan den tenderte til mobbing for noen tiår tilbake.

Alt dette kan du høre i podkasten om 100-åringen Raufoss Fotball.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags