Thomas Wærner: – Et molboforslag

DÅRLIG FORSLAG: Thomas Wærner.Arkivbilde

DÅRLIG FORSLAG: Thomas Wærner.Arkivbilde

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Hundekjører Thomas Wærner er klokkeklar om det nye forslaget som skal opp til behandling på tinget i Norges Hundekjørerforbund i helga.

Kort fortalt går forslaget ut på at hunder som skal gå langdistanseløp skal være minst 24 måneder gamle, mot 18 måneder i dag. Den rutinerte hundekjøreren fra Torpa har lite til overs for forslaget og kaller det et molboforslag.

– Dette vil få store konsekvenser for hundekjørermiljøet i Norge. Og kanskje aller mest for dem som driver i litt mindre målestokk. Mange av dem har ikke så mange hunder, men ganske mange i aldersgruppa 18–24 måneder. Og dersom de nå ikke skal få bruke disse, har de kanskje ikke nok bikkjer til å kunne melde seg på i eksempelvis Femundløpet eller Finnmarksløpet. Deltakelsen i disse to største hundeløpene her hjemme vil gå drastisk ned, mener Wærner.

– Jeg forstår argumentasjonen om at hundens velferd skal være i sentrum. Men den ivaretar vi eiere og kjørere på en god måte.

Han sammenligner forslaget som skal opp på tinget med fotball. – Hvis du sier til en 14-15-åring: Du får lov til å trene, Men du får ikke lov til å spille kamper. Selvsagt kan man ikke si det til unge fotballspillere. Like lite som man kan si til sine bikkjer at de ikke får gå løp i en fin alder for dem.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags