NRK-sporten med superlørdag fra Gjøvik på nyåret

– Dette blir spennende, sier (fra venstre) Brooke Schjellerud i Gjøvik Skiklubb, Pernilla Egedius i Vind IL, påtroppende daglig leder i byen Vår Gjøvik, Dag Arnesen, og daglig leder i Vind IL om NRK-sportens direktesending fra Fastland 27. januar neste år.

– Dette blir spennende, sier (fra venstre) Brooke Schjellerud i Gjøvik Skiklubb, Pernilla Egedius i Vind IL, påtroppende daglig leder i byen Vår Gjøvik, Dag Arnesen, og daglig leder i Vind IL om NRK-sportens direktesending fra Fastland 27. januar neste år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag 27. januar legger NRK hele sin sportssending til Gjøvik. Både KM sprint i langrenn og Kikkanrennet i alpint står på sendeplanen.

DEL

– Vi kommer til Gjøvik for å produsere skirenn for unger som om det skulle vært et verdenscuprenn, bekrefter prosjektleder Mari Aam Svendsen i NRK.

I fjor tok NRK hele sitt produksjonsteam til Telemark for å speile aktiviteten på grasrota. I år er det altså Gjøvik som blir vertsby for sendinga på ei helg der det skjer lite på den internasjonale arenaen i påvente av OL i Sør-Korea.

Dypdykk på grasrota

– Men hvorfor akkurat Gjøvik?

– Vi ønsket et sted i en stor skikrets, og da blir det i samarbeid med Gjøvik i år. Detaljene er foreløpig ikke klare, men vi håper på både alpinrenn i Hovdebakken, langrenn og kanskje skicross og noen andre aktiviteter, sier Mari Aam Svendsen.

– Og hva er det NRK vil med ei slik sending?

– Vi har jo sportshelger hele vinteren, men dette blir en dag der også bredden og grasrota kommer i fokus. Det er der stjernene begynner, og vi ønsker at dette skal være en dag for barna, sier prosjektleder Aam Svendsen i NRK.

Samarbeid med NSF

Hele prosjektet er et samarbeid mellom NRK og Norges Skiforbund (NSF). Arrangementskoordinator Marita Hakestad Andresen ser på dette som en unik mulighet til å promotere nasjonalsporten på grasrotnivå.

– Vår oppgave består først og fremst i å bistå lokale arrangører, å være en slags rådgiver for disse. Foruten to skirenn, håper vi på mye aktivitet og mest mulig moro for ungene denne dagen, sier hun.

Det håper også Pål Vist, leder i alpingruppa i Gjøvik Skiklubb. De siste årene har Kikkanrennet samlet cirka 80 deltakere. Vist håper litt ekstra blest og oppmerksomhet rundt rennet vil resultere i enda større deltakelse.

Veldig gøy

– Jeg tror dette kommer til å bli veldig gøy. Vi ble utfordret av skiforbundet og har flyttet Kikkanrennet til samme dag som KM i langrenn, slik at NRK kan vise flere idretter når de kommer hit, sier alpinlederen.

Han håper superlørdagen blir en fin anledning til å vise fram byen og all aktiviteten på grasrota.

– Hovdebakken er jo unik. Det er ikke så ofte NRK er i Gjøvik, så det blir stas å vise fram en bakke som ligger midt i byen. Det er en liten bakke, men flere verdenscupløpere har lagt grunnlaget her de siste 25 årene. Det var i denne bakken Maren Skjøld «vokste opp», og det var i skiløypene rundt byen Ingvild Flugstad Østberg la grunnlaget for sin karriere, minner Pål Vist om.

Langrenn på Fastland

Vind IL er tildelt KM i langrenn den siste helga i januar. Nå har de kastet seg rundt for å arrangere sprinten på Fastland.

– NRK har bare ett produksjonsteam, så de er avhengige av at all aktivitet skjer i samme sted. For oss blir det litt ekstra organisering og arbeid å flytte sprinten fra Vindplassen til Fastland, men det gjør vi selvfølgelig når NRK legger sin sportssending til Gjøvik, sier daglig leder Ketil Gjerde i Vind IL.

Ole Henrik Evensen og Tom Roger Martinsen har ifølge Gjerde allerede inspisert Fastland og funnet fram til ei egnet sprintløype.

– Dette blir spennende. Det blir moro å vise hva vi i Gjøvik klarer å få til på arrangementsfronten, sier Vind ILs daglige leder.

Gavepakke

Påtroppende daglig leder i Byen Vår Gjøvik, Dag Arnesen, blir begeistret når han får høre om NRKs planer.

– Dette er jo fantastisk, helt strålende. Ei gavepakke, rett og slett og en «flying start» når jeg starter i ny jobb 1. januar, sier Arnesen.

Han mener dette er en anledning Gjøvik må utnytte maksimalt.

– Det er nettopp et slikt nasjonalt fokus vi må utnytte til å gi byen god PR. Dette blir en bonus i forhold til de faste arrangementene vi har, og vi ønsker selvfølgelig å samarbeide med alle andre aktører for å skape liv og rører denne dagen. Rett og slett gjøre det til en folkefest. Det må vi klare, sier en entusiastisk Dag Arnesen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags