Det er tredje år på rad Norges Skiforbund jobber med en slik toppidrettssatsing utenom vanlige landslag, for å legge til rette for utvikling hos flest mulig norske skihoppere.

– I etterkant av sist sesong har vi, ut ifra evalueringene, valgt å gjøre noen endringer. Den største forskjellen er at vi i år har gått ned på antall utøvere i toppidrettssatsingen, dette for å sikre best mulig kvalitet på jobben som blir gjort inn mot hver enkelt utøver. Det er også gledelig å vite at det jobbes bra blant team og idrettsgymnas i hopp-Norge, det gjør oss rimelig sikre på at norske hopperes utviklingsmuligheter er godt ivaretatt fra team/gymnas til NSF toppidrettssatsing og NSF wc-lag. NSFs toppidrettssatsing blir i år bestående av 12 utøvere, som vi mener alle bør ha gode muligheter til å ta steget opp i/tilbake til verdenseliten i løpet av karrieren. Det er en god blanding av erfarne og unge nysgjerrige utøvere, en kombinasjon vi har veldig god erfaring med, sier trener Thomas Lobben til skiforbundet.no.

LES OGSÅ:

Med i troppen er altså både Fredrik Bjerkeengen fra IL Kolbukameratene og Andreas Granerud Buskum fra Lensbygda Sportsklubb.

Disse utøverne er tatt ut:

Fredrik Bjerkeengen, IL Kolbukameratene
Andreas Granerud Buskum, Lensbygda Sportsklubb
Sigurd Nymoen Søberg, Furnes Skiløperforening
Joakim Aune, Byåsen IL
Jonas Sandell, Tromsø Skiklub
Robin Pedersen, Stålkameratene IL
Joachim Hauer, Bækkelagets SK
Halvor Egner Granerud, Asker SK
Tom Hilde, Asker Skiklubb
Joacim Ødegård Bjøreng, Røykenhopp
Richard Haukedal, Bækkelagets SK
Marius Lindvik, Rælingen Skiklubb