Norge tok VM-gullet!

VM-LAGET: Det norske laget i dagens stafett i VM består av Emil Hegle Svendsen (f.v), Tarjei Bøe, Ole Einar Bjørndalen og Rune Brattsveen.
Foto: Knut Befring

VM-LAGET: Det norske laget i dagens stafett i VM består av Emil Hegle Svendsen (f.v), Tarjei Bøe, Ole Einar Bjørndalen og Rune Brattsveen. Foto: Knut Befring

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Rune Brattsveen rettet opp mye av Ole Einar Bjørndalens svake førsteetappe da Norge tok stafettgullet i skiskyting på dramatisk vis.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Norge fikk en verst tenkelig start på stafetten da Ole Einar Bjørndalen pådro seg en strafferunde på stående skyting, og andremann Rune Brattsveen var hele 51 sekunder bak da han startet på sin etappe.

- Det var bare å kjøre på. Jeg følte at jeg hadde mye krefter å ta av hele tida. På liggende hadde jeg stålkontroll, ståendeskytingen husker jeg ingenting av, så den må ha vært bra, sa landingen etter å ha knappet 17 sekunder inn på lederlagene. Han måtte tåle to ekstraskudd på stående, men gikk veldig bra i sporet - også på sisterunden.

Tarjei Bøe gikk Norge ytterligere opp på tredje etappe, og Emil Hegle Svendsen hadde "los" på Martin Fourcade og Frankrike på ankeretappen. Feilfri skyting på liggende gjorde at Frankrike og Norge gikk sammen ut fra liggende, og det ble en duell mellom vinterens to beste skiskyttere på siste skyting. Fourcade åpnet med en bom og sprakk skikkelig, mens Svendsen plaffet ned alle blinkene med største selvfølgelighet. Dermed ble den siste runden en eneste lang seiersrunde for trønderen. Til slutt ble siersmarginen på nærmere halvminuttet. Tyskland tok bronsen.

- Helt rått! Det er en drøm å få til et slik løp i en VM-stafett, sa Rune Brattsveen etterpå til NRK TV. Han må få sin del av æren for det VM-gullet som kanskje henger høyest av alle i skiskyting.

- Jeg føler meg 20 kilo lettere enn før jeg startet. Helt herlig! utbrøt han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags