For noen herlige dager det har vært det har vært!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerEndelig har OL kommet godt i gang, og vi har hatt noen veldig gode dager sett med norske øyne. Tre gull-, fem sølv- og tre bronsemedaljer har vi fått hittil. Det startet med en sinnssykt god helg med sølv til Marit Bjørgen, Marte Olsbu, Johan Andre Forfang og bronse til Robert Johansson lørdag.

På søndag imponerte Simen Hegstad Krüger med å klare å reise seg etter fallet i starten på 30 kilometeren. Han maktet å hente inn igjen hovedfeltet etter hvert, og på slutten av nest siste runden rykket Kruger ifra, og ingen klarte å følge ham. Og når vi i tillegg tapetserer pallen, blir det et virkelig stort OL-øyeblikk.

Det er da det er ekstra morsomt å se medaljeseremoniene. Sundby og Holund tok henholdsvis sølv og bronse. På samme dag tok også Sverre Lunde Pedersen en imponerende og god bronsemedalje på 5000 meter skøyter.

Og for en prestasjon mandag av Maren Lundby, som skadet seg på trening søndag. Hun holdt hodet kaldt da hun satt igjen alene på toppen. At hun også blir Norges 100. gullmedaljevinner i vinter-OL, og blir den første norske vinneren av kvinnenes hoppkonkurranse, blir en ekstra bonus. Og utrolig morsomt er det også at vi får en lokal gullvinner.

Tirsdag ble det ogsånorske medaljer på langrennssprinten, sølv til Maiken Caspersen Falla, bak Stina Nilsson, og gull til nærmest uslåelige Johannes Høsflot Klæbo, som ble den yngste mannlige gullvinner noensinne. Ingvild røk dessverre ut i kvartfinalen, litt skuffende.

På 1500 meter for menn klarte Sverre Lunde Pedersen som jaktet medalje, dessverre bare en niendeplass.

Men selv om vi har gjort det bra i OL så langt, har dessverre ikke alt gått på skinner. Skiskytterne, og kanskje spesielt Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen, har hittil i OL skuffet stort på standplass. Litt skuffende var det også av guttene våre i slopestyle-finalen.

I dag skal kombinertløperne endelig ut i sin første konkurranse i OL, hvor de skal hoppe i normalbakken, og gå 10 kilometer langrenn. Her må vi nok sette vår lit til Jørgen Graabak og Jan Schmid, som begge to absolutt er medaljekandidater. 

I tillegg skal alpinkvinnene kjøre sin slalåm (02.15/05.45), hvor Maren Skjøld forsvare distriktets ære. Hun må nok være godt fornøyd med en topp-10-plassering. Nina Haver Løseth er nok den vi må stole mest på i kampen om medalje, men gullet blir vanskelig å ta. Det går nok til storfavoritten, amerikanske Mikaela Shiffrin.

Hege Bøkko skal også ut på 1000 meter skøyter for kvinner, og håper nok på en medalje, kan nok bli vanskelig, men ikke umulig. Og ås skal skiskytterkvinnene skal gå sin 15 kilometer normaldistanse.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags