Nå skal Thomas Wærner nyte seieren i Finnmarksløpet.

- Kanskje det blir en øl og litt kos, sier Wærner til NRK.

Pauseår

Det gjelder å feire nå, for neste år blir det defintivt ingen reprise. Da er det nemlig kona, Birgitte Næss Wærner sin tur.

- Neste år skal jeg ha pauseår, da er det Birgitte som skal kjøre både Femundløpet og Finnmarkløpet, sier Wærner til finnmarkslopet.no.

Næss Wærner har også en imponerende merittliste, blant annet med en tredjeplass fra Femundløpet i fjor. I år har hun imidlertid vært handler for mannen Thomas både under årets Femundløp og Finnmarksløpet. Hun har kjørt fra sjekkpunkt til sjekkpunkt, pakket utstyr, fraktet utstyr, tørket svette klær i sprengkulda og hatt alt klart.

En drøm

Noen minutter før målgang sa hun til finnmarkslopet.no at mannens seier er en drøm som er gått i oppfyllelse.

– Vi har ikke turt å håpe på seier før for et kvarter siden. Nå må vi bare nyte øyeblikket, det er nå det skjer, sier Birgitte Wærner til finnmarkslopet.no på web-tv.

Thomas og Birgitte bor i Hugulia i Nord-Torpa, sammen med barn og de 65 hundene i Berserk kennel. Begge kommer opprinnelig fra Oslo, men har funnet sitt eldorado for familien og hundene i Nord-Torpa.

En fantastisk hobby

Fritidsproblemer har de altså ikke.

– Det blir ikke så mye tid til TV-titting om kvelden. Vi bruker heller tiden på bikkjene våre, fortalte Birgitte til OA i et intervju tidligere i år.

Hun siier dette om hvorfor hun driver med hundekjøring.

– Det gir meg nye krefter til livet ellers. En fantastisk hobby, sier Birgitte Næss Wærner.

Birgitte Næss Wærner har mange sterke prestasjoner som hundekjører tidligere. Derfor var det ikke overraskende at hun hevdet seg helt i toppen på hjemmebane i Mush Synnfjell heller. Der tok hun en femteplass i skarp konkurranse.