Leirhol til finalen i Höljes

Petter Leirhol kjørte seg til finalen i svenske Höljes. Foto: Silje Feüerherrn Øyen

Petter Leirhol kjørte seg til finalen i svenske Höljes. Foto: Silje Feüerherrn Øyen

Artikkelen er over 2 år gammel

Petter Leirhol kvalifiserte seg for finalen i sitt første løp i Rally X Nordic i helga.

DEL

I svenske Höljes deltok Leirhol motorsport med Petter Leirhol fra Valdres som fører i den første av seks runder i RallyX Nordic i klassen Supercar Lites.

Petter hadde bare prøvd bilen på snø før dette løpet og var spent på hvordan det ville fungere på sommerføre. Höljesbanen er den samme som det går VM-runde i rallycross på senere i år. Valdrisen hadde aldri kjørt denne banen før heller.

Etter to treningspass fikk han en ganske god følelse, men var ikke helt sikker på hvordan det ville gå opp mot de andre førerne som har kjørt på denne banen mange ganger før.

I først omgang kom Petter først ut i starten og kjøre inn til en 12. tid i omgangen. Det var en brukbar start, men det var mer å gå på.

I andre omgang fikk Petter sin første heatseier i Lites klassen klarte å komme inn til en sjettetid. I tredje eomgang fulgte han opp med en sterk femtetid, og det gjorde til at han fikk stå i nest beste startspor i semifinalen.

Der kom han i mål på andreplass og gikk dermed videre til finalen. Petter var strålende fornøyd med å komme til finalen i sitt første løp i serien og kom jublende inn igjen på depotplass.

I finalen ble det en liten nedtur da Petter ikke kom lenger enn til første sving før det ble en smell sammen med en annen bil og forstillinga røk. Dermed ble det sjetteplass totalt i dette løpet og mange poeng i sammendraget for valdrisen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags