Sensasjonell NM-åpning av Kolstadbråten

Espen Kolstadbråten fra NMK Valdres slo til med andreplass i den første NM-runden i rallycross. Foto: privat

Espen Kolstadbråten fra NMK Valdres slo til med andreplass i den første NM-runden i rallycross. Foto: privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Espen Kolstadbråten fra NMK Valdres kjørte inn til en glimrende andreplass under NM-åpningen i rallycross på Momarken Motorbane i helga.

DEL

Bare Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo kjørte raskere i A-finalen. Ikke rart føreren fra Valdres var overlykkelig etter en av karrierens beste prestasjoner og en kanonstart på årets NM-sesong.

Må kjøre alt

– Dette var ei bra helg, sier Espen Kolstadbråten dagen derpå.

Før helgas løp hadde ikke Espen Kolstadbråten noen planer om å kjøre alle NM-rundene denne sesongen.

– Nå må jeg nok endre de planene og kjøre alle rundene, sier Espen, som roser teamet rundt bilen for den jobben de har gjort med hans Ford Escort før NM-åpningen.

– De har gjort en fabelaktig jobb, sier Kolstadbråten, som har to tredjeplasser i NM som sine beste prestasjoner i rallycross fra tidligere.

Tett finale

A-finalen på Momarken ble en tett og intens affære.

– Jeg kom ut på andreplass, men var en tid også helt oppe i teten. Inn mot mål lå jeg på andreplass og jeg safet litt mot slutten fordi jeg fikk en liten oljelekkasje. Men det holdt til andreplass, sier Espen Kolstadbråten.

– Det var en jevn og tett A-finalen, sier Espen Kolstadbråten, som med helgas NM-innsats fikk økt motivasjon til resten av rallycrossesongen.

Fjerdeplass

Men det var også andre lokale førere som hevdet seg bra under NM-åpningen på Momarken Motorbane. I den største klassa – supernasjonal 5 – ble Rune Engesvoll fra NMK Gardermoen fjerdemann. Johan Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland vant.

I samme klasse kom også en annen hadelending til A-finalen. Kai Eidsand kjørte bra hele helga på Momarken og endte til slutt på sjetteplass. Terje Morstad fra NMK Gardermoen holder fortsatt koken, denne gang ble det niendeplass. Øyvind Myhren fra Krabyskogen Motorsport kom på plassen bak.

Per Håvard Haugom fra Krabyskogen Motorsport ble åttendemann i klasse 3, Joakim Vestli fra KNA Oppland kom på 11. plass, Agnar Bakken fra NMK Valdres på 16. plass og Frode Leirhol fra samme klubb på 18. plass. Raymond Harring fra NMK Hadeland på 14. plass i klasse 2 og debutanten Martin Stenberg på 16. plass.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags