Punktering ødela for Sveen Frøslid

Håkon Sveen Frøslid og kartleser Marius Fuglerud på tredjeplass i sin klasse i Rally Sørland.

Håkon Sveen Frøslid og kartleser Marius Fuglerud på tredjeplass i sin klasse i Rally Sørland.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En punktering på den første fartsetappen ødela seiersmulighetene for Håkon Sveen Frøslid i helgas Rally Sørland.

DEL

– Synd, men det er slik som kan skje i denne idretten, sa Håkon Sveen Frøslid etter uhellet som fratok ham muligheten til klasseseier.

Raskt hjulskifte

Føreren fra NMK Fluberg med kartleser Marius Fuglerud hadde ikke kjørt langt før det smalt i det ene dekket. Da måtte de bare foreta et hjulskifte umiddelbart.

– Jeg regner med at vi skiftet dekket på rundt to minutter og 20 sekunder. Der er verdifull tid å tape, sa Håkon Sveen Frøslid, som ikke mistet verken mot eller fart på grunn av uhellet.

Duoen var raskt tilbake i bilen. Og fullførte rallyet i høy fart.

Seks av åtte

Da Sveen Frøslid/Fuglerud først kom i gang igjen, gikk det styggfort.

– Ja, jeg er veldig godt fornøyd med resten av rallyet. Vi vant seks av de siste åtte fartsetappene. Det var bare etappe 1 og etappe 8 vi ikke var raskest på, sier Håkon Sveen Frøslid, som kjørte inn over ett minutt på de to beste i klassen på de resterende etappene.

I mål kom de på tredjeplass i klasse 1. Vant gjorde Lars Martin Stensbøl fra NMK Kongsvinger, mens Morten Storsveen fra KNA Varna tok andreplassen. Totalt kom Håkon Sveen Frøslid på 16. plass av 42 biler som fullførte.

Glimrende etter uhellet på den første etappen.

Jevnt

Og med et slik utfall i Rally Sørland dro det seg ytterligere til i toppen av sammenlagtlista. Før de to siste rundene. Rally Aurskog Høland den 2. juni og finalen i Rally Hedmark 22. september, leder nå Lars Marin Stensbøl med 71 poeng. Håkon Sveen Frøslid er toer ned 68 poeng, mens Morten Storsveen ligger på tredjeplass med 44 poeng.

Kampen om NM-gullet kommer til å stå mellom Stensbøl og Sveen Frøslid,

Godt fornøyd

– Jeg er godt fornøyd med kjøringa og hvordan bilen fungerte. Det var bare så ergerlig at vi skulle få en punktering, sier Håkon Sveen Frøslid, som sier at Rally Sørland krever mye av både fører og kartleser.

– Et veldig krevende rally, sier 20-åringen, som lover full skjerping inn mot de to avsluttende konkurransene i rally-NM.

– Vi skal forberede oss så godt som mulig inn mot avslutningen av NM, sier Torpa-gutten.

Anders Grøndal ble totalvinner av Rally Sørland.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken