Onsdag kan du bli med å jogge for å samle inn penger til jenter i Midtøsten

Jimmy Vika skal løpe maraton på Gjøvik onsdag, og håper mangfe gjøvikensere stiller opp og løper noen kilometer til inntekt for Right To Play's innsamlingsaksjon.

Jimmy Vika skal løpe maraton på Gjøvik onsdag, og håper mangfe gjøvikensere stiller opp og løper noen kilometer til inntekt for Right To Play's innsamlingsaksjon. Foto:

Onsdag ettermiddag kommer Right To Plays maratonprosjekt til Gjøvik. Da kan alle som ønsker løpe så mange runder de orker, og dermed bidra til å skaffe penger arbeidet med å gi barn i Midtøsten – spesielt jenter – bedre utdanningsmuligheter.

DEL

Jimmy Vika er daglig leder i Right To Play. En internasjonal organisasjon som jobber for å bedre barns skolehverdag i utviklingsland.

20 løp på 20 dager

Den tidligere langrennsløperen, syklisten og ekstremløputøveren er hovedmannen bak prosjektet som går ut på å løpe en maraton hver dag i 20 dager. Han startet på Svalbard og løper en maraton i hvert fylke hver dag.

17. etappe går på Gjøvik onsdag. Gjøvikmannen Ted Skattum er styreleder i Right To Play. For osloborgeren Skattum blir det litt spesielt å komme «hjem» med dette prosjektet. Styrelederen var selv en god fotballspiller i sine yngre dager i Kastad IL, og onsdag skal han løpe noen runder i den 3,5 kilometer lange løypa.

På hjemmebane

– Jeg skal løpe, og jeg håper mange kommer og blir med. Man kan løpe så mange runder man vil og så fort man selv ønsker. De som har lyst kan gjerne gå også. Man kan også løpe sammen med Jimmy deler av, eller hele, maratondistansen hvis man ønsker det. Byggmakker Skattum støtter med 50 kroner per runde som alle løper. Jo flere som blir med, jo større blir beløpet til en god sak, sier Ted Skattum.

Han håper mange legger joggeturen, eller trimturen, til området rundt Quality Hotell på Gjøvik for å støtte prosjektet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags