LS-bronse med utlagt sikte

BRONSE: Karl Emil Grina slo til med tredjeplass i V55 med et sikte han har jobbet mye for å beherske.

BRONSE: Karl Emil Grina slo til med tredjeplass i V55 med et sikte han har jobbet mye for å beherske.

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

For to år siden førte et arbeidsuhell i hjemmet til at Karl Emil Grina måtte begynne å sikte med feil øye. Lørdag tok han bronse i baneskyting i V55 på Landsskytterstevnet.

DEL

Karl Emil Grina har imponert stort på årets Landsskytterstevne. Fredag ble han nummer fire i feltskyting. Lørdag fulgte han opp med en flott bronsemedalje på banen.

Kjempefornøyd

– Dette har gått over all forventning. Jeg er kjempefornøyd, sa Karl Emil Grina etter lørdagens banefinale.

Den trivelige hadelendingen lå på skive to i finalelaget med like mange poeng som lederen Arne Grøtting fra Oslo Østre. I den lumske vinden grytidlig på morgenen ble serien litt skjev på høyresiden og Grina måtte tåle fem niere og 95 poeng. Det var flere som slet med vinden og da finalen var ferdig var Grina på delt tredjeplass med hele seks andre skyttere. Dermed måtte det omskyting til. Her fikk Grina skrudd seg inn riktig og prikket inn 99 poeng. Dermed sikret han seg den siste plassen på seierspallen. Arne grøtting forsvarte ledelsen fra skive en med sterke 100 poeng.

Ny start

Karl Emil Grinas prestasjon var sterk. Enda sterkere blir den når man tenker på at han måtte begynne nærmest på nytt igjen for to år siden. I hvertfall med sikterutinene. Det sørget et uhell for.

– Jeg fikk en stein i det høyre øyet da jeg jobbet med noe hjemme. Det øyet er fortsatt ikke bra. Jeg prøvde å sikte med sikteøyet, men så ikke noe i diopteren. Derfor måtte jeg kjøpe et utlagt sikte og montere på børsa mi. Jeg måtte trene opp det venstre øyet til å sikte med. Det var uvant i starten. Nå er jeg mer vant med det, men for meg er det ingen fordel å sikte gjennom et utlagt sikte, forteller Grina.

To pallplasseringer

Det var en svært tilfreds hadelending som tok fatt på de ti timene hjem lørdag ettermiddag. Før dette stevnet hadde han aldri vært på seierspallen eller fått noen medaljer på LS.

– Nå har jeg to medaljer. Nei, dette har vært fryktelig moro. At jeg ikke klarte å kjempe om seieren med det fine utgangspunktet jeg hadde tenker jeg ikke på. Jeg må innrømme at det var en viss spenning innpå der, og man var tydeligvis nødt til å følge med på vinden underveis. Det gjorde jeg ikke. Nå spiller det heller ikke så stor rolle. Jeg er kjempefornøyd med året stevne, sa Karl Emil Grina.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags