Leiren som er den største i sitt slag er arrangert av Norges Skiforbund i samarbeid med Equinor Morgendagens Helter, og i år deltok rundt 200 løpere og ledere fra 19 forskjellige nasjoner. 

På leiren har noen av de beste juniorløperne fra hele verden vært samlet og det har derfor vært en flott arena for de lokale langrennstalentene å kunne teste hva slags nivå de er på. 

– For å bli best må du også trene med de beste og det legges det til rette for på Equinors international junior camp. Når Tuva og Ansgar har fått trent sammen med utøvere fra hele verden en hel uke så vil de sikkert bli inspirert til å opprettholde innsatsen, gløden og viljen til å bli en enda bedre langrennsløper, sier Johannes Høsflot Klæbo og Ragnhild Haga som er mentorer for Equinor Morgendagens Helter.

Gror godt

Både Klæbo og Haga deltok på en hard treningsøkt sammen med deltakerne og fikk med egne øyne se hvordan nivået er på juniorløperne.

– Det er ikke noen tvil om at det gror godt i langrennssporten også utenfor Norge og vi måtte gi maks innsats for å henge med på treningsøkten i myra, sier de to.

Tuva Bakkemo, Ansgar Evensen og de andre deltakerne på samlingen har både fått testet kropp og hode i løpet av den siste uken. Flere harde treningsøkter, men også foredrag om kosthold og treningsmetodikk har stått på programmet. Blant annet holdt både Johannes Høsflot Klæbo og Ragnhild Haga hvert sitt foredrag for å inspirere juniorløperne.

Unik mulighet

– Det å trene sammen med langrennsløpere fra hele verden på Equinor international junior camp har gitt oss en unik mulighet til å lære av andre nasjoner og ikke minst se om vi holder et godt nivå sammenlignet med de utenlandske utøverne, sier Tuva.

– I tillegg var det inspirerende å høre hvordan Johannes og Ragnhild trener for å bli enda bedre, og jeg har fått flere tips om hvilke endringer jeg kan gjøre i mitt treningsarbeid, avslutter Ansgar.

Dette er åttende gang at det arrangeres en slik talentleir for internasjonale utøvere og trenere. Og for Norges Skiforbund og Equinor har det vært viktig å gi noe tilbake til hele langrennssporten, og ikke bare til de norske utøverne.  

Equinor international junior camp:

· Arrangeres 8-15. august på Sjusjøen

· Årets camp er den åttende i rekken

· Rundt 200 utøvere og trenere fra 19 land deltar

· Nasjonene som deltar er Canada, Norge, Sverige, USA, Kina, Polen, Spania, Latvia, Italia, Finland, Japan, Estland, Slovenia, Tsjekkia, Hviterussland, Armenia, Bosnia- Hercegovina, Slovakia og Østerrike

· Et samarbeid mellom Norges Skiforbund og Equinors talentprogram Morgendagens Helter

· Morgendagens Helter mentorene Ragnhild Haga og Johannes Høsflot Klæbo er med som trenere og inspiratorer

· Morgendagens Helter er Statoils talentutviklingsprogram innen idrett, kultur og utdanning