Vind-gutten Ansgar Evensen la inn en solid VM-søknad da han ble nummer to på lørdagens sprint. Ansgar ble nummer to også i prologen, bare slått av Aron Åkre Rysstad. Den samme Rysstad ble for sterk også i finalen.

Thomas Stangjordet tok en fin 23. plass i prologen, men ble slått ut i kvartfinalen.

Stopp i semifinalen

Dorthe Ballangrud Seierstad og Tuva Bakkemo tok seg til semifinale i jentenes sprint, men ingen av dem klarte å nå finalen. De ble nummer fire i hvert sitt semifinaleheat.

Stjerneskuddet Kristine Stavås Skistad vant finalen foran Kristine Fosnæs og Helene Marie Fossesholm.

Sprinten skulle vært arrangert fredag, men ble avlyst på grunn av for sterk kulde. Dermed ble søndagens fristilsrenn over fem kilometer det eneste distanserennet denne helga.

Sterk andreplass

Tuva Bakkemo klarte ikke å hamle opp med det andre stjerneskuddet på jentesida, Helene Marie Fossesholm, men tok en sterk andreplass med Julie Bjervig Drivenes på tredjeplass.

Denne prestasjonen betyr at Gjøvik Skiklubbs store talent ligger veldig godt an til å kapre en plass på laget til junior-VM.

Dorthe Ballangrud Seierstad fra Raufoss ble nummer 14, mens Annette Berntsen fra Vind akkurat kom seg inn på topp 50.

Litt igjen

Blant gutta var det Håvard Moseby som tok seieren på søndagens 10 kilometer. Ansgar Evensen har litt igjen på å holde tritt med de beste i distanserenn, og med 1.44 opp til vinneren ble det 19. plass.

Nest beste lokale ble Vardes Marius Viken Vesterås, som tok en fin 36. plass i det sterke selskapet.

Raufoss-gutta Kristoffer Alm Karsrud og Thomas Stangjordet ble henholdsvis nummer 61 og 89, mens Anders Kolstadbakken fra Rogne ble nummer 99.