Ladet opp med lokale treningskamerater: Vetle er stinn av sjøltillit før «Maximilian»

Vetle Thyli er stinn av sjøltillit foran lørdagens 60 kilometer lange Kaiser Maximilian Lauf i Seefeld, etter at han vant Romjulsrennet på Sjusjøen foran en kobbel av sterke langløpere.

DEL

Løpere som Morten Eide Pedersen, Øystein «Pølsa» Pettersen og Anders Mølmen Høst har alle vært på pallen i langløpscupen Ski Classics. I romjula måtte de alle se seg slått av Vetle Thyli i det 23 kilometer lange turrennet på Sjusjøen.

– Sjøltilliten og trua på at det er mulig å kjempe helt i toppen, blir i hvert fall ikke mindre når du slår så gode løpere. Da forstår du at det er mulig å være med helt der oppe på en god dag, sier Vetle Thyli.

Tøffe tak

29-åringen fra Raufoss dro til VM-byen Seefeld onsdag. Lørdag blir det tøffe tak i det første rennet på nyåret.

– Det har visstnok kommet mye snø der i det siste, helt ekstremt. Derfor er jeg usikker på om de må gjøre om litt på løypa, men har forstått at arrangørene vil gjøre alt for å beholde den seks mil lange runden – ei tøff løype med hard stigning i starten og på vei tilbake fra nabodalen traseen er innom før vi returnerer til VM-stadion i Seefeld, sier Vetle Thyli.

I vinterens første renn i Livigno tidlig i desember, holdt 29-åringen lenge følge med teten. Det endte med 10. plass, 45 sekunder bak vinneren Øystein Pettersen.

Taktisk spill

– Det er et taktisk spill. Jeg er fortsatt usikker på om jeg traff med taktikken i Livigno. Nå får jeg i hvert fall fem helger på rad der jeg og laget kan forsøke å spille våre kort riktig, sier Vetle.

For det handler om å holde hodet kaldt når det drar seg til mot slutten av løpet; å bli med når det riktige «toget» går.

– Jeg gleder meg i hvert fall veldig, og blir skuffet om jeg ikke henger med helt der oppe hver helg framover. I fjor var jeg fornøyd med å bli mellom 10 og 20. Nå ligger lista høyere, men jeg vet også hvor mye som må klaffe for å være med teten helt inn, avslutter en offensiv Vetle Thyli.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags