Caspersen Falla slått av Nilsson på kvinnenes OL-sprint

Stina Nilsson (t.h.) fra Sverige vant, mens Maiken Caspersen Falla tok sølvet i klassisk sprint i OL tirsdag.

Stina Nilsson (t.h.) fra Sverige vant, mens Maiken Caspersen Falla tok sølvet i klassisk sprint i OL tirsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Maiken Caspersen Falla greide ikke å forsvare OL-tittelen, men hadde bare svenske Stina Nilsson foran seg på kvinnenes sprint i klassisk stil.

DEL

Falla hadde ryggen til Stina Nilsson etter den tøffe stigningen midtveis, men den svenske utøveren gled fra i front i den neste utforkjøringen. Falla var sjanseløs i kampen om gullet, men hun tok seg sammen og holdt den russiske utøveren Julia Belorukova bak seg i kampen om sølvet.

Stina Nilsson har vært en lei nøtt å knekke i verdenscupen, men hun hadde ikke vunnet en eneste tittel i verken OL eller VM tidligere.

– Jeg er faktisk skikkelig glad, og jeg gikk det jeg var god for. Jeg er fornøyd med sølvet, for jeg har vært nervøs i hele dag. Det har vært noen fighter mellom oss, og det var hennes tur i dag. Det var helt fortjent, sa Falla til TVNorge.

Hun hadde følgende å si om finalen:

– Jeg forsøkte å ta det «easy» opp den første bakken for å spare krefter til den siste bakken. Jeg kom litt bakpå, ga en luke og fikk litt motvind. Det er slikt som kan skje i en finale, forklarte Falla.

Falla var eneste norske løper i finalen.

Heidi Weng ble slått ut i semifinalen, mens Kathrine Harsem og Ingvild Flugstad Østberg måtte si takk for seg allerede i kvartfinalen.

Nilsson har tre sprintseirer i verdenscupen denne sesongen, men Falla leder sprintcupen åtte poeng foran svensken. Falla var både regjerende olympisk og verdensmester.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags