Vind-duoen klarte dermed ikke helt å kopiere fjorårets dobbelttriumf på NM-sprinten på Voss, men det var sannelig ikke mye om å gjøre.

Ansgar hadde klart beste tid i prologen og var over fire sekunder bedre enn Andreas Tronsli på andreplass.

Meget solid prolog også av Mathias Indrelid Haugen fra ØTS, Arngrim Sørumshaugen fra Gjøvik Skiklubb og Raufoss-gutten Kristoffer Alm Karsrud på henholdsvis 14., 18. og 19. plass. Også Mathias Bjerregård Haugnes fra Raufoss kom seg så vidt videre på 29. plass.

Uten problemer

Ansgar tok seg videre både fra kvartfinale og semifinale uten problemer, og heller ikke i finalen var det noen som klarte å straffe den temposterke Vind-løperen. Han var godt over to sekunder foran Amund Riege.

– Jeg fikk en luke veldig tidlig i finalen, og da var det bare å gi gass videre. Det så kanskje enkelt ut, men jeg måtte kjempe hele veien. Og det var ikke like lett i alle heatene, sa Ansgar etter at han hadde kopiert sprintgullet fra i fjor.

Vind-gutten var litt usikker på formen etter at han måtte nøye seg med niendeplass i fredagens norgescuprenn i Holmenkollen.

– Seieren her var en fin revansje og dessuten en bekreftelse på at formen fortsatt er bra.

 

Hovedmålet

Ansgar tok to gull og en sølv samt bronse i stafett i fjorårets NM-distanser. Nå står han med ett gull også i år, før nye NM-renn står for tur om 14 dager.

– Det er NM-konkurransene i Steinkjer som er hovedmålet nå, men det blir vanskelig å kopiere resultatene i fjor, medgir han.

Kristoffer Alm Karsrud imponerte også i kvartfinalen med å vinne sitt heat, men det ble stopp i semifinalen. De andre måtte takke for seg i kvartfinalen.

I 17-årsklassen kom ingen av våre gutter videre, selv om Ivar Dragerengen fra Raufoss var uhyre nære med sin 31. plass, bare tre tideler fra en kvartfinaleplass. Håvard Kvam fra Kolbukameratene var nestemann med 41. plass. I eldste gutteklasse ble Johannes Bjertnæs nummer 11 i prologen.

 

Vant prologen

– Jeg hadde veldig lyst på å slå Kristine i dag, men hun var best i finalen, innrømmet Mathilde Myhrvold etter at sølvmedaljen var sikret i 18/19-årsklassen.

Vind-jenta imponerte stort i prologen og tok seg greit videre fra kvartfinalene med andreplass i sitt heat. I semifinalen vant Mathilde et meget jevnt heat, og det viste seg at finalen også skulle bli svært jevn og spennende.

Men Kristine Stavås Skistad, som tok VM-sølv på denne distansen tidligere i vinter, viste seg å bli for sterk i finalen. Mathilde tok sølvmedaljen med god margin ned til Hedda Østberg Amundsen på bronseplass.

– Det er bare å komme seg hjem og trene mer, sa ei veldig godt fornøyd Vind-jente.

– Det var en veldig bra sprintkonkurranse fra min side, sa sølvmedaljøren, som også mente at fredagens tredjeplass på fem kilometer fristil var et bra løp.

 

Utslått i semi'n

Tre lokale jenter tok seg videre fra prologen i den eldste juniorklassen. Mathilde vant altså, mens Tuva Bakkemo fra Gjøvik Skiklubb ble nummer seks og Dorthe Ballangrud Seierstad fra Raufoss nummer 16.

Sistnevnte måtte takke for seg i kvartfinalen. I det samme heatet vant Tuva og møtte blant andre Mathilde i semifinalen. Der endte Tuva på femteplass og var slått ut.

I 18-årsklassen imponerte Karen Amalie Nordseth fra Snertingdal med andreplass i prologen, bare slått av Linn Ravndal. Ytterligere tre lokale jenter kom seg videre; Ronja Håkenstad Evertsen fra Øystre Slidre (22), Annette Berntsen fra Vind (25), Kristine Haanes Strandlie (28) og Thea Helene Linnerud Foss (29), begge fra Gjøvik Skiklubb.

Helt til finalen

Bortsett fra Karen Amalie måtte de øvrige jentene se seg utslått i kvartfinalen. Men Snertingdal-jenta var ikke ferdig for dagen og tok seg videre helt til finalen, der det ble sjetteplass.

I 17-årsklassen var Anita Bueno Lindmoen fra Raufoss eneste jente videre etter 15. plass i prologen. Anita leverte en sterk kvartfinale og kom seg til semifinale etter tredjeplass i sitt heat. I semifinalen det stopp for Raufoss-jenta med femteplass.