Gå til sidens hovedinnhold

Mathilde tok sprintgullet i NM

Artikkelen er over 4 år gammel

Mathilde Myhrvold gikk helt til topps da juniorjentene gjorde opp om NM-gullet i sprint på Voss lørdag.

Vind-jenta avsluttet veldig sterkt i finalen på Voss, og tok seieren foran Maiken Min Midtskogen og Marthe Klausen. Kristine Alm Karsrud fra Raufoss var den andre lokale jenta i finalen for 19/20 år og tok en flott femteplass.

– Jeg kom meg forbi de andre rett før oppløpet og fikk til en bra avslutning. Dette føltes veldig bra, sa Mathilde rett etter at NM-gullet var sikret på sin favorittdisiplin.

18-åringen fra Gjøvik ble sjuk under VM-oppholdet i USA og gikk på en høydesmell på den avsluttende stafetten.

– Jeg har følt meg litt sliten etter flyreisen hjem og har ikke fått trent så mye etter at vi kom hjem. Men det holdt heldigvis til å vinne sprinten, sa Mathilde.

Hun var skuffet over fredagens fem kilometer i norgescupen på Voss (13. plass).

- Det var godt å kjenne at kroppen fungerte igjen, sa Mathilde.

I 18-årsklassen gikk Tuva Bakkemo fra Gjøvik Skiklubb seg til plass i finalen. Her ble det litt for tøft for Gjøvik-jenta, som ble nummer seks.

Prologer, kvartfinaler og finaler:

I eldste jenteklasse var det Maiken Min Midtskogen som kom inn til beste prologtid foran Ingrid Margrethe Ofstad. Men bare 1,5 sekunder etter vinneren kom Mathilde Myhrvold på tredjeplass.

Men Vind-jenta var ikke den eneste lokale løperen som leverte en god prolog på Voss i dag. Kristine Alm Karsrud fra Raufoss ble nummer fem, klubbvenninne Marthe Lindmoen nummer 13, mens verdensmester Marte Mæhlum Johansen fra ØTS var uheldig og havnet nede på 23. plass. Susann Sagstuen kom seg ikke videre med 42. plass.

I kvartfinalene ble Mathilde slått i sitt heat av Katrine Seim, men gikk greit videre. I samme heat ble Marte Mæhlum Johansen nummer tre og Marthe Lindmoen nummer fire. Kristine Alm Karsrud ble nummer tre i sitt heat.

I semifinalene kom Mathilde og Kristine seg videre.

I klasse 18 år ble Tuva Bakkemo fra Gjøvik skiklubb nummer 11 i prologen, men i likhet med alle andre ble hun slått klart av Kristine Stavås Skistad. Dorthe Ballangrud Seierstad ble nummer 17.

I kvartfinalene gikk Tuva enkelt videre sammen med Kristine Stavås Skistad i samme heat. Også Dorthe ble nummer to i sin kvartfinale og er klar for semifinale. Fra semifinalen var det derimot bare Tuva som kom seg videre.

I yngste juniorklasse gikk Karen Amalie Nordseth fra Snertingdal en glimrende prolog og ble nummer seks. Videre til kvartfinale er også Kristine H. Strandlie (20) og Ronja Håkenstad Evertsen (30).

I kvartfinalene kom Karen Amalie og Kristine på tredjeplass i sine heat, mens Ronja ble sist i sitt heat. Snertingdalsjenta gikk videre på tid, men ble slått ut i semifinalene.

Kommentarer til denne saken