Karrierebeste av Soleng Skinstad i Sibir

Mårten Soleng Skinstad i aksjon under Universiaden i Sibir.

Mårten Soleng Skinstad i aksjon under Universiaden i Sibir. Foto:

Mårten Soleng Skinstad fra Vind fikk oppleve president Putin på tribunen og sitt beste løp som skiløper da han ble nummer sju på sprinten i Universiaden i Russland.

DEL

– Jeg gjorde nok mitt beste skirenn. Fordi deltakelsen var veldig sterk, sier Mårten Soleng Skinstad på telefon fra Krasnojarsk. En by med nesten en million innbyggere som ligger i Sibir og ikke veldig langt unna grensa til Mongolia.

Et kjapt blikk på resultatlista forteller at det var mange løpere med god erfaring foran ham på lista. Vinneren Alexander Terentev fra Russland vant junior-VM i sprint klassisk foran Ansgar Evensen. Han ble også nummer 17 i verdenscuprennet i Dresen i januar. Toeren Asset Dyussenov fra Kasakhstan gikk verdenscup i Cogne i vinter og bronsevinner Ivan Jakimusjkin ble nummer fire i U23-VM i Lahti. Flere av deltakerne har også verdenscup-erfaring som senior.

– Jeg er veldig godt fornøyd med sprinten. Jeg kom meg så vidt videre fra prologen, og i kvartfinalen måtte jeg slippe litt underveis. På den siste bakketoppen fikk jeg kontakt og manøvrerte meg fram til andreplass i spurten, sier unggutten som studerer ved NTNU på Gjøvik.

Mårten Soleng Skinstad var en del av den norske troppen på åpningseremonien av Universiaden.

Mårten Soleng Skinstad var en del av den norske troppen på åpningseremonien av Universiaden.

Gode russere

– I semifinalen klarte jeg å ligge i front og dempe farten. Fordi det var veldig kort tid mellom kvartfinale og semifinale, men da russerne satte opp farten hadde jeg ikke krefter til å følge de sterke gutta, sa Soleng Skinstad.

Han ble nummer 44 på den innledende 10 kilometeren og nummer 48 på den påfølgende jaktstarten.

– Jeg var nok litt døgnvill på den første øvelsen, men er kjempefornøyd med det jeg har fått til her. Jeg skal også gå mixedstafett og guttestafetten før vi reiser hjem, forteller Soleng Skinstad.

Putin på plass

Universiaden, eller student-OL som det også kalles, er et gedigent arrangement. Det har gjøvikgutten fått føle på kroppen.

– Vi bor i en ufattelig diger deltakerlandsby. Det er sikkerhetskontroll hver gang vi skal ut og inn av leiren, og det er masse tilskuere på arrangementene. Åpningsseremonien vare også en gedigent. Det var spesielt å marsjere inn på stadion og president Putin åpnet lekene. Han var også til stede på en av langrennsøvelsene våre, sier Soleng Skinstad, som er i fin utvikling etter mye sykdomstrøbbel i juniorklassene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags