Her er morgendagens skistjerner

Marte Mæhlum Johansen fra Østre Toten Skilag er tatt ut på rekruttlandslaget, mens Tuva Bakkemo fra Gjøvik Skiklubb og Ansgar Evensen fra Vind er nye på juniorlandslaget, som har Geir Endre Rogn fra Valdres som trener.

– Vi har som ambisjon å være best på talentutvikling i verden og det har vi bevist gjennom mange år. Vi har stor tro på at de løperne som nå er tatt ut på Morgendagens Helter rekrutt- og juniorlandslag vil være med og hevde seg i årene som kommer, sier Vidar Løfshus, landslagssjef for Norge, på skiforbundets hjemmeside.

– Statoil har i en årrekke samarbeidet med Norges Skiforbund for å få fram morgendagens skiløpere og vi er stolte over å se at mange av dem som har vært på junior- og rekruttlag har etablert seg som eliteutøvere. Vi håper at mange av de løperne som nå er tatt ut vil klare det samme sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Statoil Morgendagens Helter.

Til sammen er 11 utøvere på både dame- og herresiden plukket ut til å gå for rekruttlaget. Nye løpere på herresiden denne sesongen er Eirik Sverdrup Augdal, Håvard Solås Taugbøl og Kasper Stadaas. På damesiden kommer Anne Kjersti Kalvå og Thea Krokan Murud inn på laget.

– Vi har i løpet av denne sesongen hatt mange løpere med i verdenscupen og flere har fått gode resultater. Silje Øyre Slind fikk en femteplass i Falun og Mattis Stenshagen gikk inn til en sjuende plass i Planica. Vi har også tatt hjem sammenlagtseiere i Skandinavisk cup som er nivået under verdenscupen. Til neste sesong for vi inn flere løpere som har prestert på et høyt nivå og som kommer til å løfte samlingene til Morgendagens Helter Rekruttlandslaget til et enda høyere nivå, sier trener Anders Bystrøm.

Juniorlaget for 17/18 sesongen vil bestå av seks jenter og seks gutter. Alle fra årgangen 1999–2001. 

– Det skal være krevende å komme inn på vårt juniorlandslag men vi ønsker å legge til rette for at de unge utøverne skal utvikle seg over tid og matche dem riktig slik at de kan bli framtidas topputøvere, sier trener Geir Endre Rogn.

Liste over dem som er tatt ut på landslagene:

Langrennslandslaget Rekrutt 2018-19
Navn Klubb Årgang
Anne Kjersti Kalvå Lundamo IL 1992
Lotta Udnes Weng Nes Ski 1996
Marthe Mæhlum Johansen Østre Toten Skilag 1997
Silje Øyre Slind Oppdal IL 1988
Thea Krokan Murud Søre Ål IL 1994
Daniel Stock Vadsø Skiklub 1992
Eirik Sverdrup Augdal Ringkollen SK 1995
Håvard Solås Taugbøl Lillehammer Skiklub 1993
Kasper Stadaas IL Heming 1994
Martin Løwstrøm Nyenget Lillehammer Skiklub 1992
Mattis Stenshagen Follebu Skiklub 1996

 

Morgendagens Helter juniorlandslag 2018-19
Navn Klubb Årgang
Helene Marie Fossesholm Eiker SK 2001
Ingrid Andrea Gulbrandsen Bardufoss og Omegn IF 2000
Karianne Olsvik Dengerud Kjelsås IL 2000
Kristin Austgulen Fosnæs Fossum IF 2000
Kristine Stavås Skistad Konnerud IL 1999
Tuva Bakkemo Gjøvik SK 1999
Andreas Kirkeng ROS IL 2000
Ansgar Evensen Vind IL 2000
Håkon Skaanes Strindheim IL 1999
Håvard Hovde Mjøsski 1999
Håvard Moseby Kjelsås IL 1999
Iver Tildheim Andersen Rustad IL 2000