Marte går for verdenscupplass i helga

Marte Mæhlum Johansen avsluttet sterkt og ble nummer seks i norgescuprennet i langrenn på Gålå.

Marte Mæhlum Johansen avsluttet sterkt og ble nummer seks i norgescuprennet i langrenn på Gålå.

Artikkelen er over 2 år gammel

Kapp-jenta Marte Mæhlum Johansen gikk inn til sjetteplass i norgescuprennet på Gålå fredag formiddag. Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant knepent foran Anne Kjersti Kalvå.

DEL

Akkurat som på Beitostølen forrige helg hadde Marte en moderat åpning på 10 kilometeren på Gålå. Førsteårssenioren fra Østre Toten Skilag lå på tiendeplass både etter 2,5 og 5 kilometer.

I andre halvdel av løpet gikk Marte atskillig bedre. Mens hun tapte 44 sekunder til Astrid Uhrenholdt Jacobsen på de første fem kilometerne, var differansen 30 sekunder på de fem siste. I mål var hun 1.14 minutter etter vinneren.

Helt greit renn

– Jeg ble tatt igjen av Emilie Kristoffersen omtrent halvveis og fikk en god rygg å gå bak, sa Marte etter det første av i alt tre renn på Gålå.

– Det var et helt greit renn, uten den store spruten, mente hun.

Marte ligger i grenseland når det gjelder å gå gått verdenscup på Lillehammer neste helg.

– Det er vel 15 som får gå sprinten og 15 som får gå duatlon. Sprinten er jeg nok ikke aktuell på, og jeg må nok komme meg enda litt oppover på resultatlista nå på søndag om jeg skal bli tatt ut.

På hjemmebane

Marte, som har gått på NTG på Lillehammer, legger ikke skjul på at hun har lyst på å prøve seg blant verdenseliten på det som er blitt hennes hjemmebane.

– Ja, jeg har vel flere økter på Birkebeiner skistadion enn i Karidalen nå, så jeg kan nok kalle Lillehammer for hjemmebane. Dert er mange om beinet, men det hadde vært veldig gøy å få brynt meg mot de aller beste, sa hun.

Lenger ned på lista

Anne Kjersti Kalvå ga Astrid Uhrenholdt Jacobsen kamp om seieren helt inn mot mål, men måtte til slutt se seg slått med 3,7 sekunder. Emilie Kristoffersen, som Marte Mæhlum Johansen fikk drahjelp av underveis, ble treer.

To andre førsteårsseniorer, Susann Sagstuen fra Gjøvik Skiklubb og Marte Lindmoen fra Raufoss, havnet lenger ned på resultatlista. Susann ble nummer 36 og Marte nummer 44. Marie Renee Sørum Gangsø fra Gran ble nummer 39, mens Gina Øistuen Flugstad kom på 62. plass.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags