Tradisjonsrikt turløp får nytt liv i ny trasé

Rennleder Kristian Gaarder (t.v.) og Kjetil Skullerud, som har bestemt seg for å gå Gransmarkrunden, kan nærmest love flotte forhold i det tradisjonsrike turrennet. Foto: Privat

Rennleder Kristian Gaarder (t.v.) og Kjetil Skullerud, som har bestemt seg for å gå Gransmarkrunden, kan nærmest love flotte forhold i det tradisjonsrike turrennet. Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er tre år siden Gransmarkrunden ble arrangert for siste gang. 25. februar vekkes det 18 kilometer lange turløpet til live igjen.

DEL

To snøfattige vintere satte en stopper for Gransmarkrunden både i 2016 og 2017.

– Vi så at den opprinnelige traseen var sårbar for lite snø, ettersom mye av løypa gikk inne i selve skogen. Nå har vi endret litt på traseen, men den er fortsatt 18 kilometer, slik den opprinnelige løypa også var, forteller Torbjørn Koch i arrangørklubben Lensbygda Sportsklubb.

Akkurat i år er det ikke akkurat mangel på den hvite nedbøren.

– Nei, i år skal vi i alle fall klare å gjennomføre løpet, sier Koch med et smil. Han kan nærmest love gode forhold, selv om løpet først går av stabelen 25. februar.

Ikke mange igjen

– Vi går litt offensivt ut for å markedsføre rennet nå. Det er jo ikke mange turrenn igjen i distriktet. Gransmarkrunden er det eneste som avvikles i Østre Toten, så vidt jeg vet, sier Koch.

Han har ikke oversikt over hvor lange dette tradisjonsrike turløpet er arrangert, men det er snakk om mange tiår.

Som navnet tilsier går løpet gjennom Gransmarka opp mot Totenåsen, nesten opp til Sisselrotkampen.

– Løypa krysser Totenåsvegen ved Vesterås. Første halvdel av løpet går det slakt oppover. Midtveis er det noen bratte bakker, før det går nedover stort sett hele veien til Lensbygda, sier Koch.

Passer for alle

Det blir salg av mat og forfriskninger på Lensbygdaplassen, mens det er drikkestasjon halvveis i løpet, ved Vesterås.

Gransmarkrunden passer for alle fra ti år og oppover, om vi skal tro arrangøren.

– Dette er jo ikke av de lengste turrennene, så sånn sett må du ikke være i superform for å klare å fullføre. Vi håper folk stiller opp, sier Torbjørn Koch, som kan fortelle at det tilbys både mosjons- og konkurranseklasse.

Han legger til at alle deltakerne får medalje, mens de tre raskeste av begge kjønn premieres ekstra. Det blir også trukket ut premier på tilfeldige startnumre.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken