Gå til sidens hovedinnhold

Ny giv i Gjøvik Toten Langrenn

Artikkelen er over 3 år gammel

Sist helg finpusset Gjøvik Toten Langrenn (GTL) formen på Skeikampen før helgas sesongåpning på Gålå. Trener Håkon Ramstad mener det er en ny giv i teamet før årets sesong.

– Jeg tror det blir riktig å si at det er blåst nytt liv i Gjøvik Toten Langrenn igjen, sier Ramstad.

Sjøl er han også ny som trener for 25 utøvere, de langt fleste juniorer, i et regionalt skiteam med en historie helt tilbake til 1995. GTL har vært en viktig forutsetning for mange gode skiløpere fra vårt område, men de siste årene har aktiviteten ikke helt vært som i glansdagene.

Bedre struktur

– Jeg var med litt som hjelpetrener for to år siden også. Det viktigste som har skjedd nå, føler jeg er hele strukturen og rammene rundt GLT. Det har blitt bedre. I tillegg har utøverne tatt litt tak i egen utvikling, og vi har mange, ivrige foreldre som bidrar med praktiske gjøremål, forteller Håkon Ramstad.

Formålet med GTL er å sikre et best mulig sportslig- og miljømessig tilbud til langrennsløpere i regionen fra 16-årsalderen og opp til og med senior. Målsettingen er å få flere til å utvikle seg som langrennsløpere, samt å utvikle kompetanse som vil føre til at vi får flere eliteløpere fra denne regionen.

​- Litt av målsettingen min er å etablere en rød tråd og en tydelig treningsfilosofi for utøvere som ønsker å utvikle seg, fastslår trener Ramstad.

Viktig støttespiller

Han mener det finnes mye kompetanse i GLTs rekker, blant andre Ole Henrik Evensen som er med i trenerteamet sammen med Ingrid Sørumshaugen.

– Ole Henrik har bred erfaring og er en viktig støttespiller. Vi har tett dialog både om treningsøkter og opplegg. Han har også ansvar for de yngste guttene, akkurat som Ingrid har det for de yngste jentene, forteller Håkon Ramstad.

Det er også jentene med Raufoss-jenta Dorthe Ballangrud Seierstad i spissen det er grunn til å stille størst forhåpninger til før sesongstarten på Gålå.

I toppen

– Dorthe vant Nordisk juniorlandskamp i fjor og hevdet seg helt i toppen i sin klasse. Det er også flere av de andre jentene som hevdet seg bra i fjor. På guttesida var det knapt noen som tok poeng i norgescupen i fjor, så for mange av dem er det et mål denne sesongen. Som trener er det eneste jeg forventer at de har framgang, sier Håkon Ramstad.

Forberedelsene til årets skisesong har blant annet bestått i skisamling på Sognefjellet i juni, barmarkssamling på Beitostølen i september, skisamling i svenske Torsby i oktober samt sist helgs samling på Skeikampen.

– Vi fikk godt utbytte av den samlinga. Det kom litt snø der, slik at det var bra skiforhold både på veger og i terrenget, fastslår GTL-trener Håkon Ramstad før helgas skirenn på Gålå.

Kommentarer til denne saken