Ingvild stolt, selv om medaljen glapp på oppløpet

PYEONGCHANG 20180225
Norges Ingvild Flugstad Østberg och Sveriges Stina Nilsson  under 30 km klassiskt i Alpensia Cross Country Skiing Center under vinter-OS i Pyeongchang i Sydkorea. 
Foto: Andreas Hillergren / TT / kod 10600
*** Bilden ingår i SPORTPAKETET. För övriga BETALBILD ***

PYEONGCHANG 20180225 Norges Ingvild Flugstad Østberg och Sveriges Stina Nilsson under 30 km klassiskt i Alpensia Cross Country Skiing Center under vinter-OS i Pyeongchang i Sydkorea. Foto: Andreas Hillergren / TT / kod 10600 *** Bilden ingår i SPORTPAKETET. För övriga BETALBILD *** Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fjerdeplasser i OL er aldri det helt store, men for Ingvild Flugstad Østberg smakte søndagens faktisk litt bra.

DEL

Gjøvik-jenta har slitt med å få ut sitt potensial i mesterskapet, og hun mener bestemt at formen har vært bedre enn det hun har fått vist. På OLs avslutningsdag gikk hun sin beste 30 kilometer noen gang.

Etter å ha dratt på Sveriges Stina Nilsson i kilometer etter kilometer, ble den regjerende olympiske mesteren i klassisk sprint for sterk inne på stadion, og da ble det 4.-plass i stedet for olympisk bronse.

Prøvde alt

– Jeg prøvde alt jeg kunne for å bli kvitt Stina. En fjerdeplass tre meter unna en olympisk, individuell medalje gjør at det gikk et lite søkk i magen da jeg gikk over mål, men samtidig er kanskje Stina den i feltet som er sterkest på de siste 100 meterne. Derfor er jeg stolt over måten jeg løste det på, sa Gjøvik-jenta til NTB.

Hun satset opp den siste bakken og visste at det var der hun burde ta knekken på Nilsson.

Denne gangen gikk det ikke.

Ga alt

– Jeg ga alt opp den siste bakken og prøvde alt jeg kunne på de siste kilometerne. Jeg hadde nok min beste dag i OL. 4.-plass er veldig, veldig bra, og så er det tøft å kjempe mot den olympiske mesteren i klassisk sprint inn mot mål.

– Dette er vel din beste tremil noen gang?

– Ja, jeg har hatt diverse opplevelser på denne distansen, og i dag synes jeg at jeg gjennomførte bra. Jeg hadde jevnt med krefter hele veien og lot Marit (Bjørgen) gå da hun gikk. Jeg falt ikke for fristelsen til å henge på litt for lenge, sa Ingvild Flugstad Østberg.

Byttet aldri

I motsetning til konkurrentene valgte Ingvild å gå på det samme skiparet gjennom hele løpet. Det viste seg å være et lurt triks.

– Jeg droppet å bytte ski og gikk på det samme paret hele veien. Jeg tror at jeg skal være stolt over denne 4.-plassen, selv om det ikke går inn i historiebøkene. Jeg tar med at jeg fikk vist meg fram fra en mye bedre side. I dag fikk jeg vist hvilken form jeg føler at jeg har hatt inne mens jeg har vært her borte, sa Gjøvik-jenta, som var så nær, så nær en olympisk medalje.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags