Fredag starter enda et VM på ski – nå på Beitostølen

VETERAN-VM: En av amerikanerne som har tatt turen til Valdres er Dr. Bob Arnot fra Stowe, Vermont (t.h.).

VETERAN-VM: En av amerikanerne som har tatt turen til Valdres er Dr. Bob Arnot fra Stowe, Vermont (t.h.). Foto:

Nærmere 1100 veteraner fra hele verden møtes til VM i langrenn den kommende uka – blant dem den amerikanske legen Bob Arnot.

DEL

– Dette er gull for næringen på Beitostølen. Det kommer rundt 1100 deltakere hit i en periode midt imellom vinterferien og påske, forteller Erik Østli i Øystre Slidre IL.

Det har strømmet til skiløpere fra store deler av verden til Beitostølen denne uka. Fredag går de første konkurransene i World Cup Masters – eller veteran-VM -i langrenn.

– USA har den største troppen her. Den teller rundt 180, mens det er påmeldt om lag 130 norske, fortsetter Østli.

Han forklarer den relativt beskjedne norske deltakelsen med at mange prioriterer Birkebeinerrennet neste helg.

Torsdag var det yrende liv på skistadion på Beitostølen, hvor mange av deltakerne i veteran-VM benyttet anledning til å teste løypene.

Torsdag var det yrende liv på skistadion på Beitostølen, hvor mange av deltakerne i veteran-VM benyttet anledning til å teste løypene. Foto:

Selv om mange av konkurransene i veteran-VM er forholdsvis enkle rent arrangementsmessig, må lokalbefolkningen trå til igjen som funksjonærer.

– Ordføreren (Kjell Berge Melbybråten) er denne uka stadionsjef, og vi må ha rundt 100 funksjonærer i sving. Det er slik det er her i Øystre Slidre IL, fortsetter Østli.

Det er ikke mange kjente navn å finne blant deltakerne. Men Hilde Gjermundshaug Pedersen er i alle fall en godt kjent norsk navn som er med.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags