Mathilde, som kom på 18. plass i prologen, viste fram sine gode sprintegenskaper i kvartfinalen. Hun var raskt ute og tok teten, men havnet bakerst før den siste bakken.

Vind-jenta gikk meget bra i bakken, og på oppløpet avanserte hun og slo Tiril Udnæs Weng i en fotofinish. Men tredjeplassen i det siste heatet holdt ikke til videre avansement.

Barbro Kvaale Trømborg ble sist i sitt kvartfinaleheat.

Maiken Caspersen Falla vant sprinten på Beitostølen foran overraskesesjenta Kristine Stavås Skistad.

Prologen:

Juniorjenta Kristine Stavås Skistad var raskest i kvinnenes prolog på Beitostølen lørdag formiddag. Mathilde Myhrvold gikk greit videre med en 18. plass.

Kristine Stavås Skistad har tidligere vist at hun er veldig sterk på sprint, men det var likevel overraskende at hun skulle vinne prologen i et godt startfelt.

Andreplassen gikk også til en uventet løper; skiskytteren Tiril Eckhoff, mens slovenske Vesna Fabjan tok tredjeplassen.

Storfavoritt Maiken Caspersen Falla var fjerde best i prologen. Deretter fulgte Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen, mens Kari Øyre Slind ble nummer sju.

Vind-jenta Mathilde Myhrvold leverte en god prolog og ble nummer 18, mens Hadeland-jenta Barbro Kvåle Trømborg også gikk videre med 24. plass.

Tuva Bakkemo (34) fra Gjøvik Skiklubb og Dorte Ballangrud Seierstad (35) fra Raufoss havnet rett bak de 30 som får gå kvartfinalene seinere lørdag.

Heller ikke Gina Flugstad Øistuen (43) eller Marie Renée Gangsø (48) og klarte å kvalifisere seg.

Saken blir oppdatert.