Anne Line Gjersem danket ut av tvillingsøsteren Camilla

Anne Line Gjersem tapte konkurransen om EM-plass i kunstløp mot søsteren Camilla.

Anne Line Gjersem tapte konkurransen om EM-plass i kunstløp mot søsteren Camilla. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

I Sotsji var Anne Line Gjersem (20) Norges første OL-deltaker i kunstløp på 50 år. Til EM i Sverige på nyåret må hun vike plass for tvillingsøsteren Camilla.

Etter helgens løp var det klart at det var helt åpen kamp mellom de to Gjersem-søstrene om hvem som får representere Norge i EM og VM. Mandag ble EM-uttaket klart, og VG skriver at det var Camilla som trakk det lengste strået.

Hun satte personlig rekord på tekniske elementer i friløpet i Tallinn Trophy i helgen. 135,26 poeng ga femteplass i stevnet.

OL-deltakeren Anne Line Gjersem endte samtidig på niendeplass i Golden Spin i Zagreb. Hun fikk 139,88 poeng.

– Jeg har snakket med Anne. Hun har gratulert meg. Det er klart hun ble skuffet, det kunne vært annerledes. Jeg synes synd på henne. Men det var min tur nå. Det er dette jeg har jobbet mot veldig, veldig lenge, sier Camilla Gjersem til VG.

Hun meldte også om nyheten på sin Twitter-konto. EM i Stockholm går fra 26. januar til 1. februar. Der får også Asker-løperen Sondre Oddvoll Bøe være med.

De to Gjersem-søstrene rekker én konkurranse mot hverandre før EM. De deltar begge under NM på hjemmebane i Asker i januar.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags