Kjersti Beck legger opp

strålende karriere: Kjersti Beck kan se tilbake på en strålende karriere når hun nå gir seg som håndballspiller. Foto: Henning Gulbrandsen

strålende karriere: Kjersti Beck kan se tilbake på en strålende karriere når hun nå gir seg som håndballspiller. Foto: Henning Gulbrandsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

EM-gullet i 2004 var høydepunktet i Kjersti Becks strålende karriere. Nå legger hun håndballen på hylle – for godt.

– Det er vanskelig å komme unna EM-gullet når jeg tenker tilbake på hva som er det største jeg har vært med på. Det gikk ekstremt fort høsten 2004. Fra å være målvakt i eliteserien, sto jeg der plutselig med EM-gull – uten å ha tapt en eneste landskamp. Det var bare helt eventyrlig, minnes Kjersti Beck.

Nå lover hun å ha stoppet sitt siste skudd som målvakt på toppnivå. Uten at det for så vidt er noe nytt ...

Endelig

He-he ... Jo da, jeg sa kanskje det samme da jeg la opp som 20-åring. Da skulle jeg aldri spille håndball mer. Men da jeg hoppet av for fire-fem år siden, var det snakk om å ta ei pause. Selv om noen også da trodde jeg skulle slutte, humrer Kjersti Beck.

Nå garanterer 33-åringen at beslutningen er definitiv og endelig. Det er en beslutning som har modnet i løpet av våren.

– Det er en avgjørelse jeg kom fram til gradvis, men også relativt fort. Skulle jeg fortsette å spille håndball, måtte det bli på toppnivå. Det tar omtrent like lang tid å drive med dette i 1. divisjon som eliteserien. Så hvis jeg hadde bestemt meg for å fortsette noen år til, ville jeg ha satset maks på eliteserien, innrømmer Kjersti Beck.

Flere tilbud

Etter en sesong preget av skader og nedrykk med Gjøvik HK, har det ikke manglet på tilbud fra klubber på øverste hylle.

– Oppsal og Nordstrand var tidlig ute med konkrete tilbud. Begge var fristende, men så begynte tanken på å legge opp å friste. Før jeg dro på ferie til Spania i slutten av april, sa jeg nei til både Oppsal og Nordstrand. Jeg ga begge beskjed om at jeg hadde bestemt meg for å legge opp. Begge meldte tilbake at de ville ringe meg da jeg kom tilbake fra ferie, for å høre om jeg angret. Men det gjør jeg altså ikke, forsikrer Toten-jenta som startet karrieren på lokal grunn i Viken BK.

Siden ble det blant annet Toten HK, mange sesonger i Byåsen og halvannet år i spanske Balonmano Parc Sagunt før hun avsluttet karrieren i Gjøvik HK. Spesielt tida i Byåsen ser Kjersti i dag tilbake på med stor glede.

VM-nedtur

– Apropos høydepunkter i karrieren; det vi sammen bygde opp i Byåsen etter den økonomiske kollapsen tidlig på 2000-tallet, er også noe jeg kan se tilbake på i dag med stor glede. Hele laget forsvant etter kollapsen. Inn kom en gjeng med ungjenter på 16-17 år. Vi hadde ingen tillit, men spilte oss i løpet av et par år opp i tetsjiktet i norsk håndball igjen. I dag er det moro å se at de ungjentene som kom opp den gang, har vært stammen i det norske landslaget i mange år nå, sier Kjersti Beck.

Men karrieren har selvfølgelig ikke bare bestått av oppturer. VM i Moskva i 2005 ble definitivt ingen reprise av gulljubelen i EM i Ungarn året før.

– Det var et ekstremt antiklimaks å ikke følge opp suksessen fra året før. Derfor står nok EM i 2004 og VM året etter som ytterpunktene i karrieren, sier 33-åringen.

På jobbsøknad

Nå er Kjersti Beck på jobbsøknad, uten å riktig vite hva framtida vil bringe.

– Jeg driver og søker og har vært på noen jobbintervjuer. Jeg har også tenkt å ta litt økonomifag på høgskolen. Hvilke muligheter som ellers måtte by seg, vet jeg foreløpig ikke. Men jeg håper å lande en jobb i løpet av sommeren.

I påvente av «fast arbe» har hun i hvert fall sommerjobben klar.

– Jeg har i flere år holdt styr på baren og servitørene på Urbane Totningers sommerrevy. Det samme skal jeg gjøre på årets Sommerslagere. Så fritidsproblemer får jeg neppe, sier Kjersti Beck når hun nå takker for seg etter over ti i norsk topphåndball.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags