Gå til sidens hovedinnhold

Kampfakta

Artikkelen er over 17 år gammel

Gjøvik og Vardal - Tertnes 14-30 (7-13)

Scoringer Gjøvik og Vardal: Silje Benonisen 3, Ragnhild Sørlie 3, Beate Aarstad 3, Mona Celand Sydengen 2, Britt Goodwin 1, Linda Sletmo 1, Jannicke Øyre 1

Toppscorer Tertnes: Hege Vikebø 7

Gjøvik og Vardals beste: Elin Austdal

Tertnes beste: Hege Vikebø

Utvisninger: Gjøvik og Vardal 3x2 minutter, Tertnes 2x2 minutter.

Dommere: Kim Andersen og Per Morten Sødal - bra

Tilskuere: 390

OAs VURDERING

Gjøvik og Vardal holdt følge med Tertnes i 13 minutter. Deretter ble det som ventet tøft for hjemmelaget. De færreste hadde forventet poeng mot bergenslaget, og det var Gjøvik og Vardal heller aldri i nærheten av å ta. I første rekke var det dårlig skyting og nok engang masse personlige feil som felte hjemmelaget. Feilene ble nådeløst utnyttet av gjestene, som satte inn kontringsmål på kontringsmål.

Tertnes-keeper Terese Pedersen ble av en jury kåret til gjestenes beste spiller, og den tittelen var Gjøvik-jentene med og gav henne. Skuddene fra hjemmelaget satt sjelden der de skulle, og i mange tilfeller ble det lett match for Tertnes-målvakten.

Ved pause lå hjemmelaget bak med seks mål, etter en omgang hvor forsvarsspillet periodevis var av godt, gammelt merke. Utover i kampen ble Gjøvik og Vardal alt for utålmodige, skjøt på dårlige sjanser og ga bort en masse baller til gjestene. Det betød i de fleste tilfeller scoring i mot, og var en vesentlig årsak til at sluttresultatet ble så stygt som det gjorde.

Mest gledelig sett fra hjemmelagets side denne gang, var at tælen og viljen var tilstede i fullt mon hos spillerne. Det har gitt Gjøvik og Vardal verdifulle poeng før, og blir et viktig element når motstanderne igjen er av det slaget som det skal være mulig å komme på talefot med.

PLUSS:

Forsvarsspillet de første 40 minuttene var bra. Mot slutten raknet det litt for hjemmelaget, som ga bort mange kontringsmål. Pluss også til keeper Elin Austdal, som sto godt spesielt i 1. omgang. Da var hjelpen også tilstede fra forsvaret, noe som er avgjørende for en keeper. I likhet med resten av laget falt imidlertid også Elin noe av etter hvilen.

MINUS:

Svak skyting og dårlig vurdering av skuddsjanser fra hjemmelaget. Alt for ofte ble angrepene avsluttet på en dårlig skuddsjanse. I tillegg gjør Gjøvik og Vardal-jentene alt for mange personlige feil, noe som blir straffet knallhardt mot en motstander som Tertnes.

OBS: 390 betalende tilskuere fant veien til årets første hjemmekamp i serien i Tranberghallen.

*** Ingen

** Ingen

* Elin Austdal, Mona Celand Sydengen