Det vil seg ikke for Valdres. I dag holdt de motstanderen til 0-0 ved pause, men maktet ikke å følge opp. Kampen for å overleve blir tøff.

Gjestene fra Byåsen åpnet best. Tre ganger var de alene med keeper Tomas Varpestuen. Alle tre gangene var det hjemmelagets sisteskanse, og beste spiller, som vant duellene.

Byåsen styrte spillet

I motsatt ende av banen slet Valdres med å skape noe skikkelig trøkk mot gjestenes mål. Nærmest scoring var de etter en corner. Først satte Henrik Fossholt ballen i stolpen. Så fikk både Andreas Dyve og Stig Ørjan Karenstuen sjansen på hver sin retur, men da reddet gjestene på streken.

Etter hvilen kjørte Byåsen opp tempoet. Valdres var knapt over midten.

Byåsen scoret sitt første mål ved Jonathan Yrjø Rinne. Han vant en duell i feltet og scoret sikkert.

Uklar straffe?

Gjestenes andre mål kom på straffe. Henrik Fossholt felte Kim Ove Norum Riksvold.

– Ikke straffe!, sa Fossholt etter kampen.

– Det er en duell og vi løper inn i hverandre. En ren kollisjon. Byåsenspilleren var enig med meg etterpå, sa Fossholt som var en av tre forsterkninger som startet dagens oppgjør. De andre to var Terje Sanne og Steffen Rabben.

Offensive mot slutten

Mot slutten kjørte hjemmelaget opp det de hadde og var nære redusering. Først ved midtstopper Øyvind Lund som headet over via tverrliggeren og Byåsens målvakt. På den påfølgende corneren bredsider Stig Ørjan Karenstuen ballen en halvmeter utenfor.

Valdres står fortsatt med sine 12 poeng og ligger nest sist. Terje Sanne mener laget trenger 15 poeng på de resterende kampene for å overleve i 2. divisjon.

Valdres går en tøff høst i møte, men kanskje ga værgudene et positivt signal. Kampen åpnet i grått og tungt høstvær, men ble avsluttet i sol.

Kanskje noe å ta med seg?.