Jentene til topps

Bildeserie

KK-rennet på Sjusjøen

STERK DUO: Sigurd Gulbrandsen (th), leder OA-cupen i sin klasse, mens Håvard Flaten fra Jaren IL (nummer seks lørdag), er en av hans hardeste konkurrenter.
Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Hele fem jenter fra Vest-oppland gikk helt til topps i sine respektive klasser under KK-rennet, som ble avviklet med rekord-deltagelse på Sjusjøen lørdag.

DEL

I jentenes 14-års klasse delte Kamilla Brøste fra ØTS og Kristine K. Torgersen fra Vind IL seieren, og de to kjemper også om totalseieren i den innlagte OA-cupen. Dette var det andre rennet som inngår i sesongens OA-cup.

Ellers gikk Hege Snortheimsmoen fra Røn IL helt til topps i jenter 12 år, og her er også konkurransen om OA-cuptrofeet jevn.

Firedobbelt

Ida Garberg fra Vind IL kom på andreplass, mens Siri Østensen fra ØTS gikk inn til tredjeplass. Som om ikke dette var nok, sørget Hanne Bjørgan fra Hedalen IL for at det ble firedobbelt til Vestoppland i denne klassen.

– Jeg hadde håp om å gjøre det bra, og er fornøyd med løpet mitt i dag, sa Hege Snortheimsmoen etter endt løp.

– Det var gode løyper og jevne fine forhold uten smørningsproblemer, sa vinnerne Kamilla Brøste og Kristine K. Torgersen nærmest i kor etter at de delte førsteplassen i sin klasse.

Raske gutter

Sigurd Gulbrandsen fra Øystre Slidre IL har startet sesongen bra og har trukket det lengste strået i kampen om det gjeveste OA-trofeet i begge de to første rennene. Han ble totalt nummer tre i guttenes 11-års klasse.

I 12-års klassen ble Sondre Bollum fra Gjøvik skiklubb nummer tre, mens hans gode kamerat Tormod Stikbakke fra ØTS endte på plassen bak. Tre sekunder skilte dem i mål. – Jeg hadde veldig gode ski, og hadde en god følelse før start. Regnet Tormod Stikbakke som en av mine hardeste konkurrenter, siden vi veksler litt på å være best, sa Sondre Bollum. Han leder nå OA-cupen i sin klasse etter å ha vært best der i begge de to første rennene.

– Er fornøyd med løpet, og hadde brukbare ski. Det var fine løyper å gå klassisk i, selv om jeg foretrekker mer kuppert terreng. Får satse på å slå Sondre i neste OA-cup, sa Tormod Stikbakke i en spøkefull tone.

Teodor Strand Johansen fra Gjøvik skiklubb ble for øvrig nummer to i gutter 14 år og leder klassen i kampen om OA-trofeet.

Ny delt seier

Ikke bare vant søstrene Brøste fra ØTS hver sin klasseseier, men også storesøster Karoline i jenter 16 år delte seieren med en annen løper, i det Audhild Bakken Rognstad fra Søre ÅL IL ble klokket inn på samme tid. Her ble Ann Katrin Nysveen fra Torpa ski forøvrig nummer tre.

Jonas Tajet fra Raufoss IL gikk helt til topps i guttenes 16-års klasse, og hans kommentar etter seieren var følgende:

– Kjempegode ski, og god dagsform. Anderds Kittilsrud fra Vestre Gran IL sørget for dobbeltseier i klassen. Barbro Kvåle fra Brandbu IF gjorde nok et fantomløp, og det holdt til seier i jentenes 15-års klasse.

– Jeg er fornøyd med løpet. Hadde egentlig tenkt å gå rolig i dag, siden jeg skal gå løp i morgen. Startet samtidig med Anne Kjersti Kalvå, og da ombestemte jeg meg. Hun er av de aller beste i Norge i klassen, og jeg måtte prøve å slå henne, selv om jeg ikke trodde det skulle gå, sa en glad Barbro Kvåle. Hun slo jenta fra Lundamo IL med fem sekunder lørdag, mens Maren Karlsen fra Vind IL her gikk inn til en fjerdeplass.

Sterke prestasjoner

Anne Marthe Brenden fra Redalen IL og Hilde Eide fra Øystre Slidre IL ble henholdsvis nummer to og tre i jenter 11 år, mens Siri Sandsengen og Kaja Bjørkvold fra henholdsvis Rogne IL og Vind IL ble nummer tre og fire i jenter 13 år.

Ellers tar vi med at Emil Skjelstad fra ØTS og Eirik Richenberg fra Øystre Slidre endte på henholdsvis tredje- og femteplass i gutter 13 år.

Arrangøren Kolbukameratene IL skal ha all ære for et prikkfritt arrangement under prima forhold, og deltagerantallet på omlag 570 er nesten en fordobling av den forrige rekorden i KK-rennet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags