Gjøvik sjanseløse mot serielederen

KLASSEFORSKJELL: Simen Hoel Johannessen og Gjøvik fikk det tøft mot Kristoffer Melin og Ringerike.

KLASSEFORSKJELL: Simen Hoel Johannessen og Gjøvik fikk det tøft mot Kristoffer Melin og Ringerike. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ringerike styrer mot kvalik om opprykk til GET-ligaen og var suverene da kom til Fjellhallen på besøk.

DEL

Gjøvik Hockey fikk det som forventet tøft mot serieleder Ringerike. Laget som har scoret flest mål i årets 1. divisjon var dominante fra start og ga seg ikke før det sto 1–6 på resultattavla.

– Vi forventet at det skulle bli tøft og møter et veldig bra lag som er en klasse bedre enn oss. Jeg synes allikevel at vi spiller en ok kamp og det er mye vi kan være fornøyd med, mener trener Patrik Bäärnhielm.

Mer skadetrøbbel

Allerede etter tre minutter satt den første pucken i kassa bak målet til Ole Kerlefsen Nilsen og mer skulle det bli for gjestene scoret to ganger i overtall før det første pausesignalet gikk. Bare 29 sekunder ut i midtperioden økte Ringerike ledelsen. Noen minutter senere ble keeper Ole Kerlefsen Nilsen liggende i isen og måtte til slutt forlate banen med skade. Inn kom Mats Smedsrud som leverte en god kamp. Selv om han måtte kapitulere to ganger spilte målvakten på seg selvtillit.

Noen minutter før slutt fikk også Gjøvik trøstemålet da Miroslav Pokorny scoret i overtall.

– Jeg synes vi gjør det veldig bra i denne kampen med det laget vi har. Vi har få folk for tiden, men de som er utpå isen gjør en kjempejobb. Jeg er stolt over innsatsen som legges ned og spesielt kult for Mats (Smedsrud) som står en god kamp, forteller Bäärnhielm.

Nå får spillerne kampfri i en og en halv uke før de tar turen til bortekampen mot Ringerike etterfulgt av to viktige matcher mot Grüner.

– Vi behøver en pause nå for å slikke noen sår og trene hardt for å stille godt forberedt til de siste kampene. Furuset tapte også i dag så det skiller fortsatt bare to poeng, sier Bäärnhielm.

God keepervikar

Da Ole Kerlefsen Nilsen gikk ut med skade fikk Mats Smedsrud sjansen mellom stengene. Den benyttet han seg av.

– Jeg vet ikke hvor mye skudd jeg fikk på meg, men jeg følte det gikk bra og det var gøy å få sjansen. Det var ganske nervepirrende i starten. Jeg så at Ole (Kerlefsen Nilsen) slet litt med lysken og skjønte at jeg måtte steppe inn. Adrenalinpumpen kom med en gang og det gjaldt bare å få roet nervene. Heldigvis fikk jeg en god start med noen redninger og jeg fikk en god følelse, forteller keeperen.

Andrekeeperen ble kåret til Gjøviks beste for sin innsats mellom stengene.

– Det er veldig gøy å komme inn og ende opp med bestemannsprisen. Sist jeg fikk den var jeg vel 16 år, gliser Smedsrud.

Han synes også at gutta foran ham leverte godt til tross for tap.

– Jeg tror ikke noen forventet seier, men vi skulle gi dem tøff kamp og jeg synes vi leverte en bra match. Da jeg var innpå var gutta flinke til å blokke skudd og det setter vi keepere stor pris på. Det er kult å se at gutta ofrer seg. Tidligere i år har disse skuddene ofte blitt sluppet igjennom, forteller Smedsrud, som har et lite håp om fornyet tillit.

– Det er lov å håpe. Jeg regner uansett med at Patrik gjør det som er beste for laget så får vi ta det derfra. Jeg skal gjøre mitt beste på trening så får vi se hvem som får sjansen, sier han.

Fakta

Seriekamp i 1. divisjon ishockey:

Gjøvik – Ringerike 1-6 (0-3, 0-3, 1-0)

Scoringer: 0-1 Thomas Lystad (03.12), 0-2 Mikael Hansson (06.02), 0-3 Dustin Parks (15.39), 0-4 Joachim Jensen (20.29), 0-5 Kristoffer Melin (33.39), 0-6 Joachim Engesveen (39.40), 1-6 Miroslav Pokorny (57.01)

Skuddstatistikk: 16-43 (3-13, 7-17, 6-13)

Hoveddommer: Odd Christian Svendby

Utvisninger: Gjøvik 4 x 2 min, Ringerike 5x 2 min

Tilskuere: 303

Gjøviks beste: Mats Smedsrud

Gjøviks lag: Ole Kerlefsen Nilsen, Mats Smedsrud - Ivan Sijan, Simen Hulleberg, Erik Rønning Sve, Simen Hoel Johannessen, Alexander Naskov - Cato Ødegård, Miroslav Pokorny, Petter Eriksson, Tobias Ihrfors, Jens Bratvold Aaslund - Martin Skjørberg, Sindre Ramsrud, Christoffer Fløholm, Ole Engh - Henrik Svellet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags