OL-jubileet markeres også i Gjøvik: Vil skape ny folkefest i Fjellhallen

Siri Syvrud, Arne Moen, Per Kristian Bjørklund og Hans Svellet håper å gjenskape OL-stemningen i Fjellhallen lørdag 16. februar.

Siri Syvrud, Arne Moen, Per Kristian Bjørklund og Hans Svellet håper å gjenskape OL-stemningen i Fjellhallen lørdag 16. februar. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det nærmer seg 25 år siden OL ble arrangert på Lillehammer, Hamar og Gjøvik. Det skal markeres med forskjellige arrangement også i Gjøvik.

DEL

Gjøvik kommune vil lørdag 16. februar markere at det er 25 år siden de magiske OL-dagene i mjøsområdet. Det gjøres i samarbeid med Fjellhallen og Gjøvik Hockey.

Hovedarrangementet vil være på Lillehammer, men det vil ikke gå helt upåaktet hen at det ble spilt ishockey og gått kortbaneløp på skøyter i Fjellhallen i 1994.

Arne Moen, strategi- og utviklingssjef i Gjøvik kommune, håper å kunne skape en ny folkefest i Fjellhallen denne dagen og inviterer til gratis oppvisningskamp og fri entré også til Gjøvik Hockeys hjemmekamp mot Grüner.

– Det blir også utstilling av OL-bilder fra OA og tegninger av Herb, forteller Moen.

Aktivitetsdag

Også dagen før og dagen etter vil det være arrangement som markerer 25-årsjubileet.

– Det vil være flere aktiviteter knyttet opp mot OL-jubileet denne helga. På Øverby vil det være an fullpakket aktivitetsdag med prøving av ski, truger, hestekjøring, akebakke, kjøring med hundespann, ATV og snowboardintroduksjon, forteller Siri Syvrud i Gjøvik kommune.

I tillegg vil det være kulturinnslag for åpen scene ved Kor- og dansegruppa Korpus og Gjøvik Kunst- og kulturskole.

Søndag er det klart for OAs familiedag i Fjellhallen, også med OL-innslag. Forfatter og kåsør Thor Gotaas vil fortelle litt om det som skjedde for 25 år siden.

Ny rekord?

Søndag er det også Madshus Skimaraton, et 42 kilometer langt turrenn med start og mål fra Øvre Vardal idrettsplass.

Ole Kristian Bjørklund i Fjellhallen og Hans Svellet er begge glade for at kommunen har valgt å legge OL-markeringen til Fjellhallen.

– Vi skal prøve å gjenskape noe av folkefesten fra den tida og vi skal prøve å lage litt OL-stemning i hallen disse dagene, sier Bjørklund.

– Vi hadde rundt 1150 tilskuere på en gratiskamp tidligere i sesongen. Vi håper å slå den rekorden når Grüner er motstander neste lørdag, sier Svellet.

Lov å mimre

Gjøvik Hockey er i ferd med å avslutte den beste sesongen på veldig mange år.

– Mens Grüner spiller om opprykk, kjemper vi for å komme på fjerdeplass, sier Svellet.

– Det er bare å komme. Vi har god plass, sier Bjørklund. Det har han utvilsomt rett i. Fjellhallen har en kapasitet på over 5000 sitteplasser.

– Vi ser gjerne at folk finner fram OL-klær fra 1994. Det er i høyeste grad lov til å mimre, sier Arne Moen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags