Ingvild Flugstad Østberg tok karrierens første verdenscupseier sammen med Maiken Caspersen Falla på dagens sprintstafett i Liberec.

Norsk jubel

Falla nedkjempet svenske Ida Ingemarsdotter på ankeretappen og sørget for norsk jubel i Tsjekkia.

- Jeg er kjempefornøyd. Dette er første gang jeg er på toppen av seierspallen i et verdenscuprenn, sa Ingvild til OA-sporten like etter målpassering.

Gjøvik-jenta gjorde så absolutt jobben på vei mot norsk seier i Liberec. Sammen med svenske Stina Nilsson sørget hun for å skaffe en luke ned til de andre lagene før siste veksling.

Til VM?

- Jeg holdt bevisst litt igjen på de to første rundene for å ha litt igjen til sisterunden. Det fungerte glimrende, strålte Ingvild Flugstad Østberg, som uten tvil må være meget nær en VM-billett etter helgas to verdenscuprenn i Liberec.

Jentene måtte imidlertid gå “kjøkkenveien” for å kvalifisere seg for finalen i dagens teamsprint i Liberec.

Duoen måtte nemlig se seg slått både av det norske andrelaget med Kari Vikhagen Gjeitnes og Celine Brun-Lie samt det svenske førstelaget bestående av Stina Nilsson og Ida Ingemarsdotter i prologen. Siden bare to lag gikk direkte til finalen, ble det noen minutter spennende venting før finalebilletten var klar.