Ingvild spilte løkkefotball med kronprinsparet

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Kronprinsparet fikk Martin Ødegaard og Ingvild Flugstad Østberg på laget da de møtte Brane Tigers, et lag for utviklingshemmede, på Skaugum i Asker mandag.

Brane Tigers vant kampen, noe prinsesse Mette-Marit sa var fortjent.

– Jeg synes det er fantastisk. De er jo veldig gode til å spille, og det er jo veldig gøy at vi klarer å holde en jevn og morsom kamp. Det var fint, sa Mette-Marit til NTB etter den uhøytidelige kampen.

Andre året på rad

Det er andre år på rad det spilles løkkefotball på Skaugum, og i år var tenåringssensasjonen Ødegaard på laget til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Team Skaugum hadde også Jan Åge Fjørtoft og Frode Grodås, i tillegg til prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra.

Brane Tigers fra Kongsvinger er det første laget som representerte Norge i Special Olympics i Irland i 2003. De har vært med på Norway Cup 10 år på rad, og flere år har de stilt med to lag.

Fotball skal være gøy

Hensikten med arrangementet er å sette søkelyset på betydningen av fotball som integreringsarena og at fotball først og fremst skal være gøy.

– Jeg synes det som er så flott med dette arrangementet, og grunnen til at vi har valgt å gjøre det i år igjen, er at fotball virkelig er for alle. Det er idrettsgleden som står i sentrum. Jeg synes det er flott å være med å sette søkelys på her, sa prinsessen. (©NTB)

Videoredigerer: Heidi Røsok-Dahl / NTB scanpix

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken