Ingvild er glad hun har sluppet sinte telefoner etter Madshus-vrakingen

Ingvild Flugstad Østberg føler hun har fått en god start på samarbeidet med sitt nye skimerke.

Ingvild Flugstad Østberg føler hun har fått en god start på samarbeidet med sitt nye skimerke. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ingvild Flugstad Østberg håper hun vil bli tilgitt for å ha vraket Madshus.

DEL

Østberg ga nylig Biri-firmaet Madshus beskjed om at hun ville avslutte samarbeidet og gå over i stallen til konkurrenten Fischer før VM i Seefeld.

Selv om hun innrømmer at hun vet om noen som kunne slått på tråden og vært misfornøyd, har hun sluppet unna sinte telefoner etter byttet av skimerke.

– Nei, jeg har ikke fått noen sinte telefoner. Selv om jeg vet om noen som kunne gjort det. Jeg har ikke hørt noe personlig. Det har vært en fin dialog med Madshus på det. Det har ikke vært noen vonde følelser fra meg eller fra deres side, sier Østberg til NTB.

Oppturer

Som Gjøvik-jente var det ikke enkelt å vrake skimerket fra Biri. Ingvild har fortalt OA om et godt og personlig samarbeid med bedriften i hjemkommunen, og at det var mye følelser inne i bildet.

– Avgjørelsen var tøff. Jeg har tenkt mye på det i ettertid. Jeg har selvfølgelig vært takknemlig for all hjelp. Jeg hadde ikke vært der jeg hadde vært i dag uten dem, så støtten har vært utrolig. Jeg er kjempetakknemlig, lover hun.

Etter en kjempenedtur i Lahti-VM i 2017 fikk Østberg en rekke oppturer forrige sesong. 27-åringen vant verdenscuprenn, ble nummer to i Tour de Ski, tok OL-gull på stafett og kjempet i toppen i verdenscupen helt til finalen. Hun håper at et skibytte kan gjøre henne enda bedre rustet før VM i Seefeld kommende sesong.

– Jeg fikk sjansen til å prøve noe nytt, og ser fram til det. Det er en stor jobb, og jeg er spent på det, men jeg føler vi har fått en god start på samarbeidet. Det blir veldig bra, selv om vi har ingen garantier. Valget er tatt og det står jeg for nå, sier Østberg.

Uavhengig valg

– Jeg håper nå at folk ikke skal være sure, at de skjønner det lokalt og at det satt veldig langt inne, fortsetter hun.

Det var særlig viktig for henne at hun tok dette valget selv. Det var derfor hun holdt seg unna å snakke med de andre løperne som hadde Fischer som skimerke, deriblant lagets comebackstjerne Therese Johaug.

– Det hadde ingenting med hvem som hadde hva å gjøre. Jeg var helt uavhengig, og snakket bevisst ikke med løpere om dette. Dette handlet om rene tester med produkter. Dette står jeg helt og holdent for selv, understreker Østberg, som tar konkurransefri i juli.

Neste punkt på programmet er høydeopphold i Aspen i USA, før hun skal gå på rulleski i Sandnes under Blinkfestivalen i august.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags