Suksess i TDS: Ingvild Flugstad Østberg kan smile hele veien til banken

TJENER MEST: Så langt i sesongen har Ingvild Flugstad Østberg gått inn nesten en million kroner i premiepenger., mest av alle landslagsløperne.

TJENER MEST: Så langt i sesongen har Ingvild Flugstad Østberg gått inn nesten en million kroner i premiepenger., mest av alle landslagsløperne. Foto:

Av

Både Johannes Høsflot Klæbo og Ingvild Flugstad Østberg gikk søndag inn til hver sin Tour de Ski-triumf. Det ga dem et realt påfyll på bankkontoen.

DEL

Ifølge oversikten til Det internasjonale skiforbundet (FIS) tjente Flugstad Østberg 685.000 kroner i løpet av touren i Mellom-Europa.

Klæbo tjente totalt 77.000 sveitserfranc, som tilsvarer 675.000 kroner.

Mer enn Klæbo

Trønderen vant fem av sju etapper. Sammenlagtseieren utgjør over 70 prosent av premiepengene. Klæbo topper FIS' pengeliste for 2018/19-sesongen suverent foran Sjur Røthe. I alt har trønderen i vinter hanket inn 847.000 kroner.

Østberg hadde én etappeseier mindre enn Klæbo, men Gjøvik-jenta tjente likevel 10.000 kroner mer på Tour de Ski-suksessen. Totalt har 28-åringen også håvet inn en god del mer enn Klæbo. Halvveis ut i sesongen har Østberg gått inn 986.000 kroner.

Ti mill. i formue

Seieren på fjerde etappe i Oberstdorf var hennes første i vinter, men Østberg hadde allerede tjent godt på en rekke pallplasser i distanserenn tidligere i vinter dominert av Therese Johaug.

Sistnevnte er nummer to på pengeoversikten til FIS for inneværende sesong. Med sine fem strake distanseseirer før jul er Johaug bokført med 575.000 kroner i premiepenger.

Flugstad Østbergs formue rundet 10 millioner kroner i 2018, der hun sto registrert med en inntekt på snaue 830.000 kroner.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags