I fjor spilte han i 3.divisjon. Nå kan Ole Kristian ende opp i La Liga

Artikkelen er over 6 år gammel

Se video!

DEL

Forrige mandag skrev OA-sporten at Ole Kristian Lauvli ble fulgt av spanske Elche. Da trakk den sindige torpingen litt på skuldrene av ryktene. Nå er virkeligheten litt nærmere. Fordi Raufoss har fått en e-post hvor det står at Elche inviterer Lauvli på ti dagers prøvespill.

Reiser mandag

Allerede neste mandag setter Lauvli seg på flyet til Spania.

– Det er FK Gjøvik-Lyns Ivan Martinez Gutierrez som har vært kontaktmann. Han kjenner klubben godt og er fra området rundt Elche. I forrige uke videresendte han mailen fra Elche hvor det sto at de ville se nærmere på Ole Kristian og ønsket å ha ham ti dager på prøvespill. Klubben inviterte også meg til å bli med under oppholdet, sier Raufoss-trener Espen Haug.

– Uvirkelig

I fjor spilte Ole Kristian Lauvli 3. divisjonsfotball i Nordre Land. Han synes det er litt uvirkelig at han nå skal trene med spillere som møter Ronaldo, Messi og de andre store spanske stjernene i spansk toppfotball.

– Det er jo uvirkelig, men samtidig en stor inspirasjon. Bare at de hadde fulgt meg er jo stort. At de ønsker å ha meg nedover for å se mer på meg er jo egentlig litt rart. Men det er jo veldig morsomt. Foreløpig vet jeg ikke så mye mer enn at de vil at jeg skal komme og trene med dem, sier Lauvli.

Interessert

Raufoss-trener Espen Haug skal være med til Elche noen dager.

– Elche har sett Ole Kristian i tre kamper. At de nå ønsker å ha ham nedover betyr jo at de er skikkelig interessert. Det er et steg nærmere kontrakt. Uten at jeg vet så mye mer. Det verste som kan skje med et slik besøk er jo at han ikke får kontrakt med en klubb i Primera divisjon, sier Haug og smiler.

Raufoss-treneren forteller også at det er andre klubber som følger tett med på keepertalentets fine utvikling.

– Ole Kristian er et så stort talent at det er helt naturlig at klubber følger ham tett. Men når det kommer til at de ønsker ham på prøvespill så er det jo et steg nærmere, og jeg anbefaler ham selvsagt sterkt å reise, sier Haug, som i vår skrev fireårskontrakt med torpingen.

Det betyr at Raufoss i tilfelle overgang til ny klubb vil kunne sikre seg en pen slump penger. I hvert fall dersom Lauvli skulle havne i samme liga som Real Madrid og Barcelona.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken