Kristoffer er «årets rookie»

FORNØYDE: Kristoffer Halvorsen og samboer og handler Birgitte Næss var meget godt fornøyde med årets Finnmarksløp.

FORNØYDE: Kristoffer Halvorsen og samboer og handler Birgitte Næss var meget godt fornøyde med årets Finnmarksløp. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kristoffer Halvorsen fra Torpa kjørte sent fredag kveld inn til en glimrende sjetteplass i sitt første Finnmarksløp.

DEL

Dermed ble han «Rookie of the year», beste førstegangskjører. Det er en betegnelse som henger høyt blant hundekjørere. Halvorsen var bare vel to timer bak vinneren Petter Jahnsen.

Hemmelig mål

– Jeg er kjempefornøyd med løpet. Men innerst inne hadde jeg et aldri så lite mål om å vinne, sa Kristoffer Halvorsen etter 1069 kilometer på hundesleden.

– Og jeg er glad for at jeg klarte å sette preg på løpet helt inn til mål, sa Kristoffer Halvorsen, som hadde med seg samboer Birgitte Næss som handler i Finmark. En jobb Kristoffer hadde for Birgitte i Femundsløpet tidligere i vinter.

Få problemer

Selv med mye snøfokk og vind og vel 1000 kilometer på hundesleden, Kristoffer Halvorsen kan se tilbake på et Finnmarksløp uten de store problemene.

– Nei, det gikk overraskende bra. Jeg tror kanskje jeg tjente noe på de vanskelige forholdene. Nå fikk vi aldri det underlaget vi har trent mye på denne vinteren, det var litt synd, sa Kristoffer Halvorsen, som kommer fra Langhus men nå har slått seg ned i Torpa. Der er han blant annet trener for et guttelag i fotball ved siden av hundekjøringa.

– Det er fint å ha noen annet enn bare hunder å tenke på også, sier «Rookie of the year» i årets Finnmarksløp.

Vant hytte

Andreplass i Finnmarksløpet for andre år på rad gjorde at Marit Beate Kasin fra Heggenes kunne innkassere en hytte til en verdi av over en halv million kroner i premie.

I et rekordjevnt løp der bare minutter skilte de to beste mot slutten, gikk Petter Jahnsen til topps. Han kjørte fra Kasin på Altaelva noen kilometer før mål og vant med 15 minutter.

Etter målgang var Marit Beate Kasin kjempefornøyd med prestasjonen. – Vi gikk litt tomme mot slutten, men dette er det beste hundespannet jeg noen gang har hatt, sa hun til arrangørens hjemmesider.

Thomas Wærner fra Torpa kjørte inn til åttendeplass i Finnmarksløpet. Men han fikk kanskje den mest prestisjefylte premien av alle. Nemlig premien for beste hundestell under løpet.

BESTE HUNDESTELL: Thomas Wærner fikk prisen for beste hundestell under Finnmarksløpet.

BESTE HUNDESTELL: Thomas Wærner fikk prisen for beste hundestell under Finnmarksløpet. Foto:

– Dette er en premie jeg lenge har ønsket meg, sa Thomas Wærner på premieseremonien etter målgang.

I et Finnmarksløp preget av lokale hundeførere.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags