Se hvem som er med på nytt profesjonelt langdistanselag

Tre av hundekjørerne på verdens første profesjonne langdistanselag; fra venstre Thomas Wærner, Marit Beate Kasin og Matts Johansen.

Tre av hundekjørerne på verdens første profesjonne langdistanselag; fra venstre Thomas Wærner, Marit Beate Kasin og Matts Johansen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Verdens første profesjonelle langdistanselag innen hundekjøring er lansert, med Finnmarksløp- og Iditarod-vinnere i spissen. Thomas Wærner og Marit Beate Kasin er begge med på laget.

DEL

Med seier i sikte og ambisjoner om å skape blest rundt sporten samt sette helse og ernæring i sentrum, skal Team QRILL Pet blåse nytt liv i en av verdens tøffeste idrettsgrener, skriver Aker BioMarine i en pressemelding.

Laget, som er en miks av profilerte profiler og ferske nykommere, består av Thomas Wærner (vinner av Finnmarksløpet 2013) fra Torpa, Marit Beate Kasin (norgesmester 2016) fra Valdres, Joar Ulsom (vinner av Iditarod 2018) sammen med fire ganger vinner av Iditarod, Dallas Seavey og det unge talentet Hanna Lyrek (18).

– Konkurranser som Finnmarksløpet og Iditarod er mer enn bare løp. Dette er eventyr du opplever med hundene dine, lagkamerater og andre konkurrenter i storslått naturlandskap. Jeg er stolt over å være en del av Team Qrill Pet, der vi jobber med Aker BioMarine og partnere for å sette hundenes helse og velvære i sentrum. Vi bygger også et sterkt fundament for vår idrettsgren for framtida, sier vinner av Finnmarksløpet 2013, Thomas Wærner, ifølge pressemeldingen.

Thomas Wærner fra Torpa.

Thomas Wærner fra Torpa. Foto:

Ser store muligheter

Team QRILL Pet skal etter planen delta på de store løpene innen hundekjøring, deriblant Finnmarksløpet, Iditarod og Femundsløpet.

– Vi ser på Aker BioMarines lansering av Team QRILL Pet med stor optimisme. Visjonen om å bygge og øke populariteten omkring sporten, og ikke minst oppfordre en ny generasjon hundekjørere til å ta opp tøylene er noe vi støtter og stiller oss bak, sier Per Aronsen, styreleder i Finnmarksløpet.

Han ser store muligheter for å løfte sporten med nysatsingen.

– Finnmarksløpet skal fortsatt være et løp for bredden, men med den profesjonaliseringen hundesporten har vært igjennom de siste årene er dette et naturlig steg. Vi håper at team Qrill Pet kan motivere og bane vei for etablering av flere lag, på ulike nivåer slik at sporten totalt sett styrkes, avslutter han.


Store TV-ambisjoner

Aker BioMarine har over flere år investert i hundesporten og gjennomført pilotsamarbeid med Thomas Wærner og Joar Ulsom. Nå har selskapet en visjon om å bygge en internasjonal TV-plattform.

– Vi ser et stort potensial til å synliggjøre sporten ytterligere, både nasjonalt og internasjonalt på TV. Vi vil nå jobbe aktivt med løpene for å skape de beste løsningene, sier administrerende direktør i Aker BioMarine, Matts Johansen.

Marit Beate Kasin fra Valdres.

Marit Beate Kasin fra Valdres. Foto:

Utøvere fra Team QRILL Pet vil stille til sesongens første løp på Mush Synnfjell i Torpa, 4. til 6. januar 2019.

Om Team Qrill Pet:

Team QRILL Pet er verdens første profesjonelle langdistanse hundekjøreteam. Teamet består av Thomas Wærner, Marit Beate Kasin, Joar Ulsom, Hanna Lyrek (alle fra Norge) og Dallas Seavey (USA). Teamet vil konkurrere i de store løpene i USA og Norge. Strategien er å optimalisere hundens helse og utholdenhet. Rekruttering og samarbeid i sport er nøkkelen for å bidra til å bygge opp sporten.

Om løpene:

Finnmarksløpet er verdens nordligste og Europas lengste hundesledeløp. Løpet starter årlig på lørdag i uke 10 og går over Finnmark i Norge. Løpet ble første gang arrangert i 1981. Femundsløpet er et årlig langdistanseløp som starter tidlig i februar i den historiske gruvebyen Røros, oppført på UNESCOs verdensarvliste. Iditarod Trail Sled Dog Race er et årlig langdistanseløp med start tidlig i mars. Løpet går fra Anchorage til Nome, i den amerikanske staten Alaska.

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine er et bioteknologiselskap som utvikler, markedsfører og selger krillbaserte ingredienser til både forbrukere og markeder for dyrefôr. Selskapet er vertikalt integrert og kontrollerer hele verdikjeden – fra krillfangst i Antarktis til forskning, produktutvikling, produksjon, logistikk og markedsarbeid. Aker BioMarine er heleid av Aker ASA.
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags