I løpet av fire dager skal Thomas Wærner og hans konkurrenter kjøre 600 kilometer med hundespann i traktene rundt Røros. 600 tøffe kilometer som er en mental og fysisk meget stor påkjenning både for hunder og førere.

– Men jeg gleder meg, Dette blir fantastisk, sier Thomas Wærner.
 

Ny strategi

Thomas Wærner har kjørt Femundløpet mange ganger tidligere. Og gjort det bra. Men årets utgave blir på mange måter et testløp for torpingen.

– Ja, jeg skal teste ut en ny måte å kjøre på. Jeg vil lytte mer til hundene og kanskje ta pauser oftere enn ellers. Hundene skal få bestemme, jeg kommer til å dele opp løpet litt mer enn vanlig, sier Thomas Wærner, som bruker denne taktikken også som en test foran vinteres store oppgave: Iditarod i Alaska. Dit dra Thomas om tre uker.
 

60 intense mil

Fra start på Røros i dag er det 60 mil som venter i villmarka rundt Røros. – 60 intense mil. Slik det ser ut nå kan det bli tunge forhold. Det skal egentlig favorisere hundene mine. De er godt trent for tøffe forhold, sier Thomas Wærner.

Som har en plass topp tre som målsetting. Sterk konkurranse får han av Sigrid Ekran, Robert Sørlie (vant i fjor), Ralph Johannessen og Lars Monsen. Og flere andre. Det er mange sterke hundespann med i årets utgave av Femundløpet.

I samarbeid med Østlendingen gir OA deg muligheten til å følge løpet:
 

Mange hunder

Thomas Wærner starter i Femundløpet med hunder fra «Kennel Berserk» – kennelen til Wærner og Birgitte Næss Wærner. De har også flere hunder fra den samme kennelen med i Femundløpet.

– Robert Sørlie skal låne fire hunder av oss, fire som skal være med til Iditarod i Alaska. Og så har vi ytterligere noen hunder fra vår kennel som skal gå i to andre spann i den korte utgaven av Femundløpet, sier Thomas Wærner.
 

Mange lokale

Totalt stiller det nærmere 50 spann til start i den lengste utgaven av Femundløpet (600 km) og over 100 spann i den korte utgaven (400 km). Og mange av disse er fra lokale hundekjørerklubber.

Valdres Trekkhundklubb eksempelvis stiller med mange spann i årets utgave av Femundløpet.
Vinterens store mål for mange hundekjørere.