Hundene fikk diare – Wærner måtte bryte

Måtte gi seg: Thomas Wærner måtte bryte Finnmarksløpet i dag på grunn av diare hos de fleste av hundene i spannet. ARKIVFOTO

Måtte gi seg: Thomas Wærner måtte bryte Finnmarksløpet i dag på grunn av diare hos de fleste av hundene i spannet. ARKIVFOTO

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Diare hos sju av hundene i spannet gjorde at Thomas Wærner måtte bryte Finnmarksløpet i dag.

DEL

– Jeg hadde ingen mulighet til å fortsette. Det var verken noe energi eller tempo igjen i spannet da jeg kjørte fra Kirkenes til Neiden i dag, sier Thomas Wærner.

En skuffet Wærner, som lå meget godt an og kjempet om totalseieren på den lengste distansen i årets Finnmarksløp.

– Jeg merket det så smått da vi var på Neiden første gang. Da hadde ei av bikkjene en antydning til løs mage. Og etter hvert har nesten hele spannet fått et magevirus, sier Thomas Wærner, som setter bikkjene foran alt annet når noe slik skjer.

– Jeg kunne riktignok ha ventet en tid på Neiden og sett om det hadde gitt seg, men vanligvis går det et par dager før noe slik, gir seg, sier Thomas Wærner.

– Jeg har opplevd noe liknende tidligere også, men det er ikke så ofte at det skjer. Det er mange hunder med i et løp som Finnmarksløpet. Og selv om du tar dine forholdsregler kan noe slik skje, sier Thomas Wærner.

Dermed blir det Birgitte Næss som må forsvare Torpas ære i Finnmarksløpet. Onsdag kveld er hun fortsatt med i tetkampen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags